Tuesday, March 24

4 TUTORIAL TIPS SERVIS DAN MENJAGA PENYAMAN UDARA KERETA

200 comments
TUTORIAL 1 


Sistem penghawa dingin kereta atau lebih dikenali dengan nama "aircon kereta" adalah gabungan sistem pemanas dan penyejuk. Ramai yang kurang arif akan sistem penghawa dingin walaupun kita hari-hari menggunakannya. Kita akan membicarakan dengan lebih lanjut lagi asas sistem ini dibawah.

Sistem penghawa dingin yang berfungsi dengan baik akan memberikan persekitaran yang selesa semasa perjalanan dan boleh menyumbang kepada pengurangan kemalangan dijalanraya.

sistem_aircon_kereta

Sistem penghawa dingin adalah terdiri daripada 7 komponen utama: -

    * Pemampat (compressor)
    * Pemeluwap (condenser)
    * Kipas Pemeluwap (condenser fan)
    * Penapis/penumpuk kering (filter/accumulator drier)
    * Injap pengembangan (expansion valve)
    * Penyejat (evaporator) ATAU COOLING COIL adalah benda yang sama
    * Kipas Blower (blower fan)

Sistem penghawa dingin adalah himpunan komponen-komponen individu seperti diatas yang disambungkan oleh hos dan tiub fleksibel untuk membentuk litar tertutup. Dalam litar tertutup ini, penyejuk diedarkan oleh tekanan gas yang dimampatkan oleh kompresor.
sistem_aircon_kereta_compressor
Bahagian di antara pemampat dan injap pengembangan dipanggil sektor tekanan tinggi dan bahagian antara injap pengembangan dan pemampat adalah sektor tekanan rendah. Gas penyejuk yang dimampat di dalam pemampat akan mengalami pemanasan melampau.

sistem_aircon_kereta_condenser

Gas tersebut kemudiannya disalurkan ke dalam pemeluwap di bawah tekanan dan suhu yang tinggi. Gas penyejuk yang dalam tekanan tinggi dan panas ini kemudiannya mengeluarkan haba yang menyebabkan pemeluwapan terhasil, dan gas penyejuk tersebut berubah daripada bentuk gas kepada cecair. Penapis/penumpuk kering kemudiannya akan membersihkan dan mengeringkan bahan penyejuk yang kini dalam bentuk cecair.
servis_aircon_kereta_drier

Dari penapis/penumpuk kering, cecair tersebut bergerak ke injap pengembangan dan akan bertukar menjadi cecair sejuk tekanan rendah yang kemudiannya disalurkan ke penyejat.

Ramai yang tanya dalam entri ni kenapa gas cepat habis. Kebocoran ini biasa pada nat isi gas di kompresor dan juga cooling coil/penyejat/evaporator. Satu lagi sistem aircond ni gunakan sendi joint dan injap. Pastikan injap ni pun tidak longgar. 
Gas aircond dicampur dengan pelincir dalam kompressor tu untuk elakkan kompressor jammed, jika bocor, pelincir ni akan keluar. Kebocoran aircond juga boleh dirasai dengan tanda-tanda berminyak sekeliling komponen yang terbabit

servis_aircon_kereta_Exp_valve
Selepas melepasi Penyejat/Cooling Coil/Evaporator, penyejuk akan kehilangan haba lagi sehingga akhirnya menjadi gas tekanan rendah yang sangat sejuk. Penyejat/Cooling Coil/Evaporator yang sangat sejuk itu akan ditolak oleh motor blower ke kawasan dalaman penumpang kereta untuk menghasilkan suhu yang menyejukkan dan nyaman di bahagian dalam kereta.
servis_aircon_kereta_evaporator

Akhir sekali bahan pendingin yang kini dalam bentuk gas tekanan rendah dan sejuk kini kembali ke pemampat untuk memulakan kitaran tersebut sekali lagi. Proses yang berulang ini memastikan suhu sejuk dan nyaman mengiringi perjalanan anda.

Kerosakan kepada mana-mana komponen yang disebutkan diatas akibat kehausan, tidak diselenggara dengan baik ataupun kekurangan gas bahan penyejuk adalah punca aircon kereta anda tidak berfungsi ataupun tidak sejuk.

Pemandu pintar memastikan aircon kereta mereka senantiasa dalam keadaan sempurna pada setiap masa dengan melakukan servis berkala keatas sistem aircon kereta mereka.

Rujukan : http://suteraaircon.blogspot.com/p/sistem-aircon.html



TUTORIAL 2

Diy Service Blower Aircond Kereta

Pertanyaan yang diajukan..
Dino said bawa kete myvi aku on aircond full pun masih tak sejuk angin slow pd hal baru jer tambah gas kedai kate gas byk lg, paip x bocor pn. aircond kdang2 ade bau busok tak tau mn dtg
Jawapan kami..
Thanks bertanya pada dino...  Sebenarnya saya kurang arif dalam hal ini ... tak dapat nak agak apa kerosakkannya... kalau dah tambah gas aircond angin keluar slow dan dah di pastikan tak ada kebocoran pipe... Rasanya ada kemungkinan masalah blower agaknyer... sedikit secara ringkas mungkin berguna untuk kamu...
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Diy Service Blower Aircond Kereta
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Kadang-kadang kalau angin aircond slow berkemungkinan blower aircond dah kotor atau terdapat banyak debu-debu habuk yang melekat pada bilah-bilah kipas blower berkenaan... Jika angin aircond berbau busuk, Ada kemungkinan aircond anda telah terlalu lama  tidak di service (dah bertahun-tahun) hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk...

Jadi apa salahnya sekali sekala buka blower aircond untuk dicuci, di tukar filter dan dibersihkan fan (kipas) blower.... mudah-mudahan  bila on switch angin blower yang keluar pun jadi kuat sikit.. Sebabnye kita boleh buat sendiri.. senang ajerr kalau nak buat lahhh...

Cara Tukar Filter Blower Aircond
1).Tanggalkan skrew pengikat  dan cabut keluar laci simpanan barang pada dashboard kereta..  Setelah dikeluarkan laci .. cuba lihat kat bahagian dalam (bawah dasboard belakang laci simpanan barang) cari kat mana kedudukan blower aircond kereta tersebut..
2)Kemudian cari kat mana kedudukan filter blower aircornd… Pastu buka klip pada cover filter … tarik keluar filter blower aircornd…
3)Kalau filter blower aircornd tu dah berhabuk teruk sangat… kena tukar dengan yang baru…. Kemudian pasang balik di tempat asal…
4)Ada sesetengah filter blower aircornd kena keluarkan dari celah tepi blower ajer..Macam kereta Hyundai Getz  ni agak senang sikit nak buat..
  
5)Ada sesetengah kereta yang mempunyai filter simple ajer bentuk dia… Contohnya macam kereta Myvi sekeping kertas ajerr bentuk dia …

6)Senang ajer filter blower aircornd tu kalau kotor sangat kena lah tukar baru… Just hanya letak ajer kat dalam blower aircond tersebut…
7)Sesetengah kereta tak nampak kat mana kedudukan blower aircond disebabkan terlindung dibelakang frame console.. Maka kena jugak tanggalkan skrew pengikat  pada frame console..  Baru dapat cari kedudukan blower aircond  kereta tersebut…
8)Bila dah jumpa blower aircond  kereta tersebut cabut keluar… ganti baru.. Cuba tengok kat dalam kotak filter tersebut kadang kala ada sampah berupa daun-daun kering yang masuk kedalam.. Itu yang membuatkan aircond tersumbat dan menyimpan bau busuk dan hapak ( dalam keadaan lembab)… Bersihkan dan buang daun-daun tersebut... 
 Macam mana boleh ada daun dalam blower aircond???
Bila parking bawah pokok daun-daun landing jatuh dan terselit celah- celah lubang blower … bila aircond dihidupkan maka daun daun kering tersebut akan disedut masuk kedalam kotak blower…
****Di nasihatkan nampak daun atas bonet kereta....Rajinkan tangan  buang daun yang jatuh dan terselit kat celah bonet..
9)Dalam atau bersebelahan dengan blower aircond  kereta ada kotak fan blower aircond ( kipas blower)..  Cuba buka cover fan blower.. Dan cabut keluar fan blower aircond tersebut..
10)Kalau fan blower aircond ( kipas blower) tu penuh habuk.. Cuba bersihkan kerana kalau habuk tebal sangat pon angin kipas tak boleh keluar kuat nanti.. Dah siap bersihkan pasang balik di tempat asalnya…
Cara  bersihkan fan blower aircond
11)Cara nak bersihkan fan blower aircond ni sama ada guna cotton buds untuk bersihkan habuh pada celah-celah kipas.. Atau kalau dah teruk sangat habuk berselaput kena gak cuci dengan berus lukisan yang di basahkan dengan air sabun..
Cara bersihkan saluran hose dan lubang aircond 
12)Cara nak bersihkan saluran hose dan lubang aircond … dapatkan Car Air Conditioner Cleaner siap dengan hose panjang masuk kan hose ke dalam lubang keluar aircond… Pastu spraykan…  yang ni contoh gunakan Toyota punya Air Conditioner Cleaner  boleh cari ada jual.. Bagus spray ni….
13)Sekarang ni ada macam-macam jenama Car Air Conditioner Cleaner...Bukan takat membersihkan ajer malah menyah bau busuk dan hapak, mewangikan dan  menyegarkan bila aircond kereta  terpasang..
Aircond sistem ni semua kena servis..
14)Lagi bagus kalau keseluruhan sistem termasuk piping, condensor dan cooling di servis semula supaya ianya dapat berfungsi dalam keadaan baik… Benda ni semua kena servis kat bengkel yang boleh buat servis aircond
_______________________________
Aneh Tapi Benar ?  
Pernah terjadi jugak entah macam mana tikus dan anak burung boleh termasuk dalam blower.. Itu yang hairan sangat....akibatnya haiwan tersebut mati kat dalam blower aircond.. heran-heran...

Rujukan : http://firestartingautomobil.blogspot.com/2012/04/diy-service-blower-aircond-kereta.html


TUTORIAL 3

 
Mat harap semua pembaca sihat-sihat hendaknye.. Mat dalam bulan ni agak sibuk di bengkel sampai tak sempat nak update blog ni. nak masukkan cerita bengkel, gambar pulak tak upload..so kat sini mat just nak kita berkongsi info tentang aircond kereta atau penyaman udara dalam bahasa Melayunye..hehehe. 

Sistem aircon kereta berfungsi menggunakan gas yang dimampatkan oleh compressor. Gas ini akan mengalir melalui cooling coil yang berada di dalam kabin kereta dan blower akan meniup angin melalui cooling coil ini dan mengeluarkan angin yang sejuk. Selepas itu gas ini perlu disejukkan kembali dan akan melalui radiator kondenser yang akan menyejukkan gas tersebut. Begitulah secara asasnya bagaimana aircon kereta berfungsi. Ada berbagai masalah yang biasanya timbul akibat daripada kerosakkan peralatan aircon. 

1. Angin panas atau aircon tak sejuk. Perkara ini terjadi kerana beberapa kerosakan. Sebaiknya periksa kandungan gas aircon kita dengan melihat tingkap di atas penapis gas aircon (botol berwarna perak yang mempunyai bahagian kaca di atas) Kalau anda nampak ada buih, maksudnya gas masih ada.

Jadi kerosakan bukan disebabkan kebocoran. Pasangkan aircon. Perhatikan kipas di depan radiator kondenser. Sekiranya kipas ini tidak bergerak. Maksudnya kipas itu rosak dan perlu di tukar. Saya cadangkan dapatkan kipas terpakai daripada kedai potong kerana harganya lebih murah (lebih kurang RM100-RM150).

Masalah dalam entri ini banyak tentang suhu naik panas semasa jalan jammed adalah sebab kipas aircond tidak kuat atau tidak berfungsi. Harap anda baca satu-satu ya.

Sekiranya kipas bergerak tetapi pergerakannya tidak laju, kipas itu perlu juga di tukar. Sekiranya kipas bergerak laju dan aircon masuh tidak sejuk, biar aircon terpasang dan perhatikan salah satu paip yang menyalurkan gas aircon. Sekiranya anda nampak, bintik-bintik air mula kelihatan maka aliran gas daripada kompressor ke cooling coil elok. Tapi airon masih tak sejuk, besar kemungkinan, injap yang mengawal kemasukkan gas ke dalam cooling coil tersumbat atau rosak. Untuk menukar injap ini cooling coil perlu di buka dan gas perlu dibuang dan saya cadangkan buat service aircon sekaligus. 

2. Aircon tak cukup sejuk. Perkara ini biasanya berlaku kepada kereta-kereta yang diimport sepenuhnya (CBU) atau selepas aircon diservice. Tiada kerosakan sebenarnya kerana suhu aircon di kawal oleh satu suis yang meng 'on'kan dan meng'off'kan aircon kita secara automatik. Minta mekanik melaraskan suis ini supaya aircon lebih lama 'on'.

3. Dalam perjalanan jauh, selepas beberapa ketika, aircon tak sejuk. Perkara ini berlaku kerana suis yang mengawal 'on' dan 'off' aircon tidak dapat berfungsi dengan baik atau injap yang mengawal gas masuk ke dalam cooling coil rosak menyebabkan kemasukkan gas ke dalam cooling coil berlebihan dan menjadikan cooling coil/evaporator/penyejat beku atau ais terjadi hinggakan menghalang pengaliran gas keluar dan menyebabkan hanya sebahagian cooling coil yang sejuk dan sebahagian lagi panas.

Sekiranya ini terjadi, berhentikan kereta anda selama beberapa ketika (sehingga tiada lagi ais di paip gas) dan laraskan thermostat ke suhu yang paling kurang sejuk. Sekiranya berlaku lagi, maksudnya, injap atau suis aircond anda perlu di tukar. Satu lagi adalah sebab SENSOR Cooling Coil kena ganti sebab sensor ini kadang2 maklum suhu sudah sejuk tapi sebenarnya suhu masih panas. Banyak org tanya tentang ini, rasanya sudah menjawab. Ni contoh sensor cooling coil




4. Air menitik. Perkara ini berlaku disebabkan seperti perkara '3' di atas. 

5. Angin aircon berbau busuk. ini berlaku kerana terdapat angin luar yang masuk ke dalam sistem saluran angin aircon kerta anda atau aircon anda telah terlalu lama tidak diservice hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk. 

6. Asap putih keluar Sebenarnya asap putih itu adalah kotoran dan wap air yang terjadi. kerana gas terlalu sejuk. Sebabnya adalah seperti di '3'. 

7. Corong keluar angin aircon berminyak. Jika ini berlaku, maksudnya cooling coil anda telah mengalami kebocoran dan lama kelamaan gas akan habis dan angin aircon akan panas. Berdasarkan pengalaman saya, saya cadangkan aircon diservice setiap setahun setengah atau dua tahun dan untuk perjalanan jauh di highway, jangan laraskan thermostat pada suhu tersejuk kerana ini akan merosakkan injap cooling coil. Dan untuk pengguna kereta buatan Malaysia, jangan terlalu 'bermain' dengan thermostat aircon anda kerana ianya sangat sensitif. Kos untuk membaikinya agak mahal. Oklah..berjumpa lagi lain arena post.. Selamat memandu dari Mat kriss dan para pekerja Kriss Auto

Rujukan : http://krissauto.blogspot.com/2011/03/tips-aircond.html


TUTORIAL 4

Cuci 'cooling coil' aircond kereta..

Assalamua'laikum dan salam sejahtera..

Kali ni aku nak cerita sikit bagaimana mencuci penyejat atau 'cooling coil' pada aircond kereta. Kali terakhir aku cuci 'cooling coil' aircond kereta sendiri ialah pada 6/6/2010. huhuhu..

Sebaiknya jika kereta anda sudah mencecah penggunaannya 5 tahun dan ke atas, maka wajarlah anda melakukannya. Itupun jika terdapat tanda2 seperti aircond kurang sejuk, aircond berbau atau aircond langsung tak sejuk. Tetapi jika belum ada tanda2 seperti ini pun boleh juga kalau nak buat lah. hehehe..

Sebenarnya agak rumit jugak kalau nak buka aircond kereta ni berbanding aircond rumah. Ini kerana tempatnya yang sempit (bawah dashboard) tempat duduk penumpang di hadapan. Ia juga berisiko untuk membuatkan penutup dashboard terpatah atau terlonggar semasa kerja-kerja membuka dan memasang dilakukan. Begitu juga dengan klip-klipnya, pasti ada yang terhilang atau terlebih jika selesai kerja-kerja dilakukan (sama juga dgn kerja-kerja aircond rumah) hahaha...

Apapun kita kenalah berhati-hati semasa melakukan apa-apa saja kerja lebih2 lagi yang melibatkan kerja membuka dan memasang ni. huhuhu..

Oklah, mula2 sediakan kereta yang hendak di'kerjakan' itu dan juga peralatan2 yang secukupnya. Begitu juga dengan tenaga kerja yang secukupnya. hihihi..


- Okay, sebelum kerja-kerja membuka dan membawa keluar penyejat dari dalam kereta, pastikan gas aircond kereta sudah di'recovery' ataupun sudah dikeluarkan daripada sistem. Ini kerana dikhuatiri gasnya akan menyembur keluar pada bahagian penyejat yang dibuka. Takut terkena pada mata secara tiba-tiba. Utamakan keselamatan.


- Buka bahagian ini di 'dashboard '..


- Penyejat @ 'Cooling Coil' yang sudah dikeluarkan.. terdapat seekor lipas yang dewasa dari dalam kotak penyejat itu.


- Nampak sedikit berhabuk dan berdebu.. ini mungkin kerana saya sentiasa memastikan yang lapik kaki di bahagian pemandu dan penumpang berada dalam keadaan bersih daripada kekotoran.



- Masa untuk menyembur dengan 'aircond coil cleaner'.. iaitu sejenis 'chemical' khas untuk mencuci penyejat.


- Ini bertujuan untuk memastikan semua bahagian sirip dan lingkaran penyejat dapat dibersihkan daripada kekotoran yang melekat di situ. Sekaligus melancarkan proses penyerapan haba yang berlaku di penyejat.


-Biarkan ia dalam masa 5 - 10 minit atau sehingga ia tidak mengeluarkan buih lagi.

- Bebuih yang putih akan bertukar menjadi sedikit hitam.


Rujukan : http://sejukpeti.blogspot.com/2013/09/cuci-cooling-coil-aircond-kereta.html


* Terima kasih pada blog-blog tersebut kerana memanfaatkan kepakaran. SE tumpang salin :)
Mat harap semua pembaca sihat-sihat hendaknye.. Mat dalam bulan ni agak sibuk di bengkel sampai tak sempat nak update blog ni. nak masukkan cerita bengkel, gambar pulak tak upload..so kat sini mat just nak kita berkongsi info tentang aircond kereta atau penyaman udara dalam bahasa Melayunye..hehehe. Sistem aircon kereta berfungsi menggunakan gas yang dimampatkan oleh compressor. Gas ini akan mengalir melalui cooling coil yang berada di dalam kabin kereta dan blower akan meniup angin melalui cooling coil ini dan mengeluarkan angin yang sejuk. Selepas itu gas ini perlu disejukkan kembali dan akan melalui radiator kondenser yang akan menyejukkan gas tersebut. Begitulah secara asasnya bagaimana aircon kereta berfungsi. Ada berbagai masalah yang biasanya timbul akibat daripada kerosakkan peralatan aircon. 1. Angin panas atau aircon tak sejuk. Perkara ini terjadi kerana beberapa kerosakan. Sebaiknya periksa kandungan gas aircon kita dengan melihat tingkap di atas penapis gas aircon (botol berwarna perak yang mempunyai bahagian kaca di atas) Kalau anda nampak ada buih, maksudnya gas masih ada. Jadi kerosakan bukan disebabkan kebocoran. Pasangkan aircon. Perhatikan kipas di depan radiator kondenser. Sekiranya kipas ini tidak bergerak. Maksudnya kipas itu rosak dan perlu di tukar. Saya cadangkan dapatkan kipas terpakai daripada kedai potong kerana harganya lebih murah (lebih kurang RM100-RM150). Sekiranya kipas bergerak tetapi pergerakannya tidak laju, kipas itu perlu juga di tukar. Sekiranya kipas bergerak laju dan aircon masuh tidak sejuk, biar aircon terpasang dan perhatikan salah satu paip yang menyalurkan gas aircon. Sekiranya anda nampak, bintik-bintik air mula kelihatan maka aliran gas daripada kompressor ke cooling coil elok. Tapi airon masih tak sejuk, besar kemungkinan, injap yang mengawal kemasukkan gas ke dalam cooling coil tersumbat atau rosak. Untuk menukar injap ini cooling coil perlu di buka dan gas perlu dibuang dan saya cadangkan buat service aircon sekaligus. 2. Aircon tak cukup sejuk. Perkara ini biasanya berlaku kepada kereta-kereta yang diimport sepenuhnya (CBU) atau selepas aircon diservice. Tiada kerosakan sebenarnya kerana suhu aircon di kawal oleh satu suis yang meng 'on'kan dan meng'off'kan aircon kita secara automatik. Minta mekanik melaraskan suis ini supaya aircon lebih lama 'on'. 3. Dalam perjalanan jauh, selepas beberapa ketika, aircon tak sejuk. Perkara ini berlaku kerana suis yang mengawal 'on' dan 'off' aircon tidak dapat berfungsi dengan baik atau injiap yang mengawal gas masuk ke dalam cooling coil rosak menyebabkan kemasukkan gas ke dalam cooling coil berlebihan dan menjadikan cooling coil beku atau ais terjadi hinggakan menghalang pengaliran gas keluar dan menyebabkan hanya sebahagian cooling coil yang sejuk dan sebahagian lagi panas. Sekiranya ini terjadi, berhentikan kereta anda selama beberapa ketika (sehingga tiada lagi ais di paip gas) dan laraskan thermostat ke suhu yang paling kurang sejuk. Sekiranya berlaku lagi, maksudnya, injap atau suis aircon anda perlu di tukar. 4. Air menitik. Perkara ini berlaku disebabkan seperti perkara '3' di atas. 5. Angin aircon berbau busuk. ini berlaku kerana terdapat angin luar yang masuk ke dalam sistem saluran angin aircon kerta anda atau aircon anda telah terlalu lama tidak diservice hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk. 6. Asap putih keluar Sebenarnya asap putih itu adalah kotoran dan wap air yang terjadi. kerana gas terlalu sejuk. Sebabnya adlah seperti di '3'. 7. Corong keluar angin aircon berminyak. Jika ini berlaku, maksudnya cooling coil anda telah mengalami kebocoran dan lama kelamaan gas akan habis dan angin aircon akan panas. Berdasarkan pengalaman saya, saya cadangkan aircon diservice setiap setahun setengah atau dua tahun dan untuk perjalanan jauh di highway, jangan laraskan thermostat pada suhu tersejuk kerana ini akan merosakkan injap cooling coil. Dan untuk pengguna kereta buatan Malaysia, jangan terlalu 'bermain' dengan thermostat aircon anda kerana ianya sangat sensitif. Kos untuk membaikinya agak mahal. Oklah..berjumpa lagi lain arena post.. Selamat memandu dari Mat kriss dan para pekerja Kriss Auto Solution. Bye. Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt
Salam semua.. Mat harap semua pembaca sihat-sihat hendaknye.. Mat dalam bulan ni agak sibuk di bengkel sampai tak sempat nak update blog ni. nak masukkan cerita bengkel, gambar pulak tak upload..so kat sini mat just nak kita berkongsi info tentang aircond kereta atau penyaman udara dalam bahasa Melayunye..hehehe. Sistem aircon kereta berfungsi menggunakan gas yang dimampatkan oleh compressor. Gas ini akan mengalir melalui cooling coil yang berada di dalam kabin kereta dan blower akan meniup angin melalui cooling coil ini dan mengeluarkan angin yang sejuk. Selepas itu gas ini perlu disejukkan kembali dan akan melalui radiator kondenser yang akan menyejukkan gas tersebut. Begitulah secara asasnya bagaimana aircon kereta berfungsi. Ada berbagai masalah yang biasanya timbul akibat daripada kerosakkan peralatan aircon. 1. Angin panas atau aircon tak sejuk. Perkara ini terjadi kerana beberapa kerosakan. Sebaiknya periksa kandungan gas aircon kita dengan melihat tingkap di atas penapis gas aircon (botol berwarna perak yang mempunyai bahagian kaca di atas) Kalau anda nampak ada buih, maksudnya gas masih ada. Jadi kerosakan bukan disebabkan kebocoran. Pasangkan aircon. Perhatikan kipas di depan radiator kondenser. Sekiranya kipas ini tidak bergerak. Maksudnya kipas itu rosak dan perlu di tukar. Saya cadangkan dapatkan kipas terpakai daripada kedai potong kerana harganya lebih murah (lebih kurang RM100-RM150). Sekiranya kipas bergerak tetapi pergerakannya tidak laju, kipas itu perlu juga di tukar. Sekiranya kipas bergerak laju dan aircon masuh tidak sejuk, biar aircon terpasang dan perhatikan salah satu paip yang menyalurkan gas aircon. Sekiranya anda nampak, bintik-bintik air mula kelihatan maka aliran gas daripada kompressor ke cooling coil elok. Tapi airon masih tak sejuk, besar kemungkinan, injap yang mengawal kemasukkan gas ke dalam cooling coil tersumbat atau rosak. Untuk menukar injap ini cooling coil perlu di buka dan gas perlu dibuang dan saya cadangkan buat service aircon sekaligus. 2. Aircon tak cukup sejuk. Perkara ini biasanya berlaku kepada kereta-kereta yang diimport sepenuhnya (CBU) atau selepas aircon diservice. Tiada kerosakan sebenarnya kerana suhu aircon di kawal oleh satu suis yang meng 'on'kan dan meng'off'kan aircon kita secara automatik. Minta mekanik melaraskan suis ini supaya aircon lebih lama 'on'. 3. Dalam perjalanan jauh, selepas beberapa ketika, aircon tak sejuk. Perkara ini berlaku kerana suis yang mengawal 'on' dan 'off' aircon tidak dapat berfungsi dengan baik atau injiap yang mengawal gas masuk ke dalam cooling coil rosak menyebabkan kemasukkan gas ke dalam cooling coil berlebihan dan menjadikan cooling coil beku atau ais terjadi hinggakan menghalang pengaliran gas keluar dan menyebabkan hanya sebahagian cooling coil yang sejuk dan sebahagian lagi panas. Sekiranya ini terjadi, berhentikan kereta anda selama beberapa ketika (sehingga tiada lagi ais di paip gas) dan laraskan thermostat ke suhu yang paling kurang sejuk. Sekiranya berlaku lagi, maksudnya, injap atau suis aircon anda perlu di tukar. 4. Air menitik. Perkara ini berlaku disebabkan seperti perkara '3' di atas. 5. Angin aircon berbau busuk. ini berlaku kerana terdapat angin luar yang masuk ke dalam sistem saluran angin aircon kerta anda atau aircon anda telah terlalu lama tidak diservice hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk. 6. Asap putih keluar Sebenarnya asap putih itu adalah kotoran dan wap air yang terjadi. kerana gas terlalu sejuk. Sebabnya adlah seperti di '3'. 7. Corong keluar angin aircon berminyak. Jika ini berlaku, maksudnya cooling coil anda telah mengalami kebocoran dan lama kelamaan gas akan habis dan angin aircon akan panas. Berdasarkan pengalaman saya, saya cadangkan aircon diservice setiap setahun setengah atau dua tahun dan untuk perjalanan jauh di highway, jangan laraskan thermostat pada suhu tersejuk kerana ini akan merosakkan injap cooling coil. Dan untuk pengguna kereta buatan Malaysia, jangan terlalu 'bermain' dengan thermostat aircon anda kerana ianya sangat sensitif. Kos untuk membaikinya agak mahal. Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt
Tips Aircond Salam semua.. Mat harap semua pembaca sihat-sihat hendaknye.. Mat dalam bulan ni agak sibuk di bengkel sampai tak sempat nak update blog ni. nak masukkan cerita bengkel, gambar pulak tak upload..so kat sini mat just nak kita berkongsi info tentang aircond kereta atau penyaman udara dalam bahasa Melayunye..hehehe. Sistem aircon kereta berfungsi menggunakan gas yang dimampatkan oleh compressor. Gas ini akan mengalir melalui cooling coil yang berada di dalam kabin kereta dan blower akan meniup angin melalui cooling coil ini dan mengeluarkan angin yang sejuk. Selepas itu gas ini perlu disejukkan kembali dan akan melalui radiator kondenser yang akan menyejukkan gas tersebut. Begitulah secara asasnya bagaimana aircon kereta berfungsi. Ada berbagai masalah yang biasanya timbul akibat daripada kerosakkan peralatan aircon. 1. Angin panas atau aircon tak sejuk. Perkara ini terjadi kerana beberapa kerosakan. Sebaiknya periksa kandungan gas aircon kita dengan melihat tingkap di atas penapis gas aircon (botol berwarna perak yang mempunyai bahagian kaca di atas) Kalau anda nampak ada buih, maksudnya gas masih ada. Jadi kerosakan bukan disebabkan kebocoran. Pasangkan aircon. Perhatikan kipas di depan radiator kondenser. Sekiranya kipas ini tidak bergerak. Maksudnya kipas itu rosak dan perlu di tukar. Saya cadangkan dapatkan kipas terpakai daripada kedai potong kerana harganya lebih murah (lebih kurang RM100-RM150). Sekiranya kipas bergerak tetapi pergerakannya tidak laju, kipas itu perlu juga di tukar. Sekiranya kipas bergerak laju dan aircon masuh tidak sejuk, biar aircon terpasang dan perhatikan salah satu paip yang menyalurkan gas aircon. Sekiranya anda nampak, bintik-bintik air mula kelihatan maka aliran gas daripada kompressor ke cooling coil elok. Tapi airon masih tak sejuk, besar kemungkinan, injap yang mengawal kemasukkan gas ke dalam cooling coil tersumbat atau rosak. Untuk menukar injap ini cooling coil perlu di buka dan gas perlu dibuang dan saya cadangkan buat service aircon sekaligus. 2. Aircon tak cukup sejuk. Perkara ini biasanya berlaku kepada kereta-kereta yang diimport sepenuhnya (CBU) atau selepas aircon diservice. Tiada kerosakan sebenarnya kerana suhu aircon di kawal oleh satu suis yang meng 'on'kan dan meng'off'kan aircon kita secara automatik. Minta mekanik melaraskan suis ini supaya aircon lebih lama 'on'. 3. Dalam perjalanan jauh, selepas beberapa ketika, aircon tak sejuk. Perkara ini berlaku kerana suis yang mengawal 'on' dan 'off' aircon tidak dapat berfungsi dengan baik atau injiap yang mengawal gas masuk ke dalam cooling coil rosak menyebabkan kemasukkan gas ke dalam cooling coil berlebihan dan menjadikan cooling coil beku atau ais terjadi hinggakan menghalang pengaliran gas keluar dan menyebabkan hanya sebahagian cooling coil yang sejuk dan sebahagian lagi panas. Sekiranya ini terjadi, berhentikan kereta anda selama beberapa ketika (sehingga tiada lagi ais di paip gas) dan laraskan thermostat ke suhu yang paling kurang sejuk. Sekiranya berlaku lagi, maksudnya, injap atau suis aircon anda perlu di tukar. 4. Air menitik. Perkara ini berlaku disebabkan seperti perkara '3' di atas. 5. Angin aircon berbau busuk. ini berlaku kerana terdapat angin luar yang masuk ke dalam sistem saluran angin aircon kerta anda atau aircon anda telah terlalu lama tidak diservice hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk. 6. Asap putih keluar Sebenarnya asap putih itu adalah kotoran dan wap air yang terjadi. kerana gas terlalu sejuk. Sebabnya adlah seperti di '3'. 7. Corong keluar angin aircon berminyak. Jika ini berlaku, maksudnya cooling coil anda telah mengalami kebocoran dan lama kelamaan gas akan habis dan angin aircon akan panas. Berdasarkan pengalaman saya, saya cadangkan aircon diservice setiap setahun setengah atau dua tahun dan untuk perjalanan jauh di highway, jangan laraskan thermostat pada suhu tersejuk kerana ini akan merosakkan injap cooling coil. Dan untuk pengguna kereta buatan Malaysia, jangan terlalu 'bermain' dengan thermostat aircon anda kerana ianya sangat sensitif. Kos untuk membaikinya agak mahal. Oklah..berjumpa lagi lain arena post.. Selamat memandu dari Mat kriss dan para pekerja Kriss Auto Solution. Bye. Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt

200 comments :

  1. salam saya mempunyai masalah dengan kereta proton pesona
    1. butang kawalan air con tidak dapat mengawal sistem aircon.
    2. aircond on/off sendiri
    3. tibe-tibe aircon jadi sangat sejuk / tidak
    4. Aircond keluar dr dua2 arah.. bawah dan atas sedangkan butang kawalan tidak diubah larasnya.
    5. ada air keluar dari bawah dashboard tempat duduk penumpang hadapan

    Apa masalahnya ye? Adakah butang kawalan longgar menyebabkan setting lari??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam
      Dari cerita saudara, compressor dalam keadaan baik cuma agihan penghawa dingin ada masalah samada dari suis yang hidupkan aircond, agihan, atau sesuatu tersumbat.

      Keadaan ini kena buka dashboard. Hanya servis penuh yang selalunya buka dashboard ni. Di bahagian penumpang depan selalunya ada evaporator(cooling Coil), ada penapis di situ dan mungkin ada kebocoran disitu atau hose tertanggal.

      Saya tak pasti kereta Persona, tetapi ada suis kawalan (settings) aircond yang memang on/off ikut keadaan suhu yang diperlukan. Jika terlalu sejuk, air akan banyak keluar menitik

      kompressor aircond juga ada pelarasannya (settings) samada terlalu sejuk atau sederhana sejuk.
      Apa2 setahun sekali memang kena servis aircond sebelum kerosakan melarat

      Delete
  2. slam. fuse aircond kerap tebakar.. bla tukar bru pn tebakar jugak.. ape y rosak ye dan berapa kos..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Fius tu tak mampu kawal agihan sistem elektronik kereta atau mungkin masuk slot yang salah. kena lihat manual fius box kereta

      Delete
    2. Assalam sy nak tahu kat mn tempat belajar aircond kereta partime pm sy.0176214344 nik

      Delete
    3. Wasalam, belajar aircond ni paling lengkap di institusi seliaan MARA macam IKBM, Giat MARA, dan kalau nak apply jangka pendek pun ada. Tapi kalau nak kerja lebih sikit tolong2 la di kedai aircond, datang hujung minggu buat kerja amal.. Ni sy buat dulu2. Benda belaja kerja2 agak kotor2 berminyak ni memang kalau tangguh2,memang akan semakin sibuklah tak sempat.

      Delete
  3. Askm bos, tau x cara nak wiring kipas kondenser evo kat wira, nak bg high speed fan tu brfungsi, kalau wiring biase je kipas tu pusing normal speed

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. terus terang saya tak mahir DIY. Mungkin carian di youtube banyak

      Delete
  4. Assalamualaikum saya ada masalah penghawa dingin kereta toyota harrier bila start kereta aircond panas dan compreser tk jalan bila off pastu on balik aircond menjadi sejuk pulak ape masalah aircond sye..... Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalamualaikum WBR
      Compressor tak berfungsi = Memang gas aircond tak mampat jadi suhu dalam kereta takkan sejuk.
      Compressor berfungsi seharusnya semasa enjin dihidupkan. Apabila Enjin Off, suhu dalam kereta tuan sejuk maksudnya sistem penghawa dingin elok.

      Saya andaikan kipas berpusing ketika enjin dihidupkan.

      1)Jika SEMASA drive tiba2 suhu jadi panas, mungkin INJAP Kawalan ke Cooling Coil rosak jadikan cooling coil beku, maka tiada suhu sejuk dapat dikeluarkan kedalam kereta. Selepas beberapa lama kita off kereta, cooling coil dah tidak beku, suhu yang lepas dalam kereta sejuk semula

      B) Kompressor sekejap on off- Tekanan menyebabkan kompressor switch on/off, ini adalah cara 'sensor' kompressor bekerja. Mungkin JUGA aliran gas ke 'Expansion Valve' ada ganguan seperti tersumbat/kurang tekanan sepatutnya. Saya rasa ada kaitan ignition start enjin tu bermasalah semasa komunikasi dengan kompressor. Ni kena rujuk Toyota check relay atau sistem fius box tu. Box fius ni kerja elektronik sikit

      C)Kompressor yang jammed boleh sebabkan enjin kereta mati semasa kita drive dan on aircond. Blower, sensor suhu, kipas tuan pun rasanya ok dari cerita tu la. Jika pasang aircond rendah, ada bunyi enjin engage atau bising, tu gas dah nak habis, kompressor kerja lebih masa tu.

      Nasihat saya, buat major aircond servis di Toyota Servis, buka dashboard. Rasanya lagi jimat buat servis major sebelum ada rosak besar nanti


      Delete
  5. Assalamualaikum. sy ad masalah, aircond berbunyi mcm bunyi tikus. aircond proton persona. ada cara nak slesaikan x? and apa punca?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam WBR
      Tanda bunyi tu kompressor anda kekurangan minyak semasa operate . Servis major aircond, isi gas dan isi minyak kompressor

      Delete
    2. Salam tuan...
      Masalah aircond gen2 sy. Apa bila on kipas brpusing tp xdpt mgluarkan angn di hdpan prmandu apa mslh yr

      Delete
  6. Slm.

    sy baru wat flushing airçon..baru 4 hari gune kete..da xde aircon.pastu sy peg kedai yg sme.pomen ckp gas abis.knp bleh abis.sdgkan baru flushing.selama sy pkai keta da setahun aircon ok je.baru sebulan gas abis.mmg xisi la.sbb xde modal.sy pkai kenari auto.sbnrnye ap msalah ye.sblom flushing aircon ok.selepas baru topup 4 hari abis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, ada kemungkinan kelonggaran atau valve, injap, kondensor semua tidak berfungsi. Semasa flushing, ada kalanya sekadar guna gas, ada yang flushing guna chemical.

      Sistem aircond ni kalau kehadiran chemical tak berkenaan, mudah rosak. Pusing valve sejuk lebih2 pun sensitif juga.

      Saya cadangkan ke Perodua Servis buat minor servis aicond dalam RM140, jika major dalam RM250 (buka Dashboard).

      Servis minor/major ni termasuk upah RM70 gitu lah, ganti gas dalam RM50, dan oil compressor RM10. Yang major ni dicheck sekali kondensor, valve semua

      Jika ada masalah DAN dah kereta sudah agak berusia, eloklah buat major mana tahu ada benda2 pelik bersarang dalam tu.

      Delete
  7. salam...aircond kereta viva saya kdg2 xsejuk kdg2 sejuk...n bila kereta bergerak dlm masa stgh jam...aircond akan keluarkan wap air gtu...n lepas pada tu aircond akan jadi panas...n skrg aircond sy langsung dah xsejuk...ape punca kerosakan nya n kebiasaan nya brapa harga utk baiki aircond kereta viva saya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah saudari telah saya jelaskan dalam entri ini. Saya bold kan dan underline di atas. Mohon saudari baca.

      Ini berkaitan di cooling coil dan semak samada pelarasan penghawa dingin kereta adalah mengikut spesifikasi Perodua. Jika di ubah, memang suhu terlalu sejuk dan mungkin merosakkan fungsi komponen lain.

      Penghawa Dingin kereta Viva saudari tidak rosak, pergi ke Perodua buat servis MAJOR (Akan buka dashboard, bersihkan cooling coil). Harga dalam RM250 sahaja dan mengambil masa 3/4 jam.

      Delete
  8. Saya rasa blog ni bagus dan byk membantu...harap dpt teruskan lgi

    ReplyDelete
  9. Assalam....
    aircond kereta wira saya ada masalah pd blower, bila on controler aircond 1 dan 2 ok bila masuk pada tahap 3 dan 4 blower akan stop.tp bila turnkan blk pada tahap 2 blower on blk.. sekarang ni dah mati terus walaupun aircond on..
    minta otai2 bg pendapat ape benda yg rosak sbnarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, jika suhu penghawa dingin sejuk seperti diinginkan, memang ada masalah pada blower atau suis kawalan.
      Biasa masalah pada blower motor resistor yang mengawal blower tu. Sebabnya nombor tertentu dia hidup kan.

      Hah ini saya dah jumpa ada mekanik cerita sebijik macam kes awak:

      http://www.diytacra.com/2011/10/blower-motor-resistor.html

      Delete
    2. Salam bos, sy ada pakai kereta toyota seg tahun 95..mslh ay ialah, aircond kreta sy dh xsejuk..kua angin biasa je..seingt sy dlm 2 3 thun lps.sy ornh servis aircond tukar cooling coul set dgn ape lg brg sy lype dh kt 1 bngkel ni..so skrg mcmna ni??apa sy perlu buat??apa alternatif servis yg sy blh buat?trm ksh bos.

      Delete
    3. Wasalam, tahun 95 ke 2016 memang agak lama tu. hutang pun dah takda hehe. Pernah servis major ke, kena buka dashboard dan check setiap fungsi aircond bekerja ke tak sebab umur kereta macam ni dah memang banyak sgt kekotoran dan tersumbat. penyejat dan cooling coil tu paling banyak perangkap kekotoran sebab suhu naik dan turun, bila basah, mudahlah habuk melekat.

      Cadangan saya buatlah major servis, kenalpasti kerosakan kecil/alat yg semakin rosak sebab 1 barang je tidak bekerja, memang tak sejuklah aircond tu

      Delete
    4. Penyejat yg duk bhgian mane bos??ada gmbr x??pastu cooling coil sybornh tukar, srrvis radiator da prnh 2 3 kali sblm ni..penyejat dan condenser tu adlh brg yg sama.ke??klau condenser ytu prnh tukar..ok,klau major servis ni apa servis yg pakar aircond ni bt biasenye??budget kasar brpa kalau bt major ni bos?

      Delete
  10. Salam tuan, saya menggunakan kereta ssangyong stavic, air cond bahagian depan berfungsi dengan baik (blower dan cooling coil gelah diservis), walaubagaimanapun, air cond belakang tidak berada ditahap optimum (sejuk) melainkan jika saya memandu laju..mohon pendapat tuan, adakah ini berpunca daripada cooling coil bahagian belakang? (bocor atau kotor) atau komponen yang lain..(expansion valve, piping n dll)...terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, sy memang tidak tahu aircond jenis ada agihan belakang. tapi fungsi aircond untuk hasilkan udara sejuk sama atau kemungkinan ada 2 sistem aircond untuk agihan atau cooling coil/blower tambahan.
      Dari cerita tuan, samada blower bahagian belakang tu keluar angin normal ke atau tidak. jika normal, kena check semula cooling coil atau piping ke ruang belakang tu.

      Delete
  11. Salam,
    Semalam tiba2 aircond tak sejuk. Blower/fan ada (rasa angina keluar). Kereta Alza tahun 2011. Tak pernah ada masalah aircond sebelum ni. Apa perlu saya buat? Kena tukar semua aircond system atau top-up gas (spt kata setengah2 org).

    ~jahil tentang aircond~ :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, kemungkinan gas habis memang ada.

      Saya bagi tips jika kereta berjemur panas, jangan paksa aircond bekerja lebih kuat nak sejukkan kereta.

      buka tingkap semasa drive tu dulu. buka aircond dgn sederhana kuat sahaja dan jangan tiba2 buka aircond terlalu kuat/suhu sejuk. aircond ada sensor untuk menstabilkan suhu dalam kereta, jika kerap dipaksa memang cepat rosak.
      Tak mampu la kalau nak tukar 1 sistem aircond, lebih baik gi perodua servis minor, jika awak servis kedai biasa, kemungkinan kompressor tu tidak diisi dengan minyak pelincir, hanya isi gas sahaja.

      Delete
  12. Salam bos..nak tanya sikit masalah aircond kereta kenari..kompressor bila dilihat waktu enjen tgh hidup..kompressor berpusing..tapi aircond xsejuk..kipas radiator tak berfungsi..kipas test direct idup..ada masalah lain ke..sebab motor kipas dh tukar dan aircond dah servis semua..kete jarang bawa jalan..kecuali panaskan enjin je..sebelum masalah ni belaku aircond sejuk..tapi sekarang x sejuk..adakah relay atau fius masalah atau wiring..apa yg nak diperiksa..mcm mana?

    ReplyDelete
  13. Salam bos..nak tanya sikit masalah aircond kereta kenari..kompressor bila dilihat waktu enjen tgh hidup..kompressor berpusing..tapi aircond xsejuk..kipas radiator tak berfungsi..kipas test direct idup..ada masalah lain ke..sebab motor kipas dh tukar dan aircond dah servis semua..kete jarang bawa jalan..kecuali panaskan enjin je..sebelum masalah ni belaku aircond sejuk..tapi sekarang x sejuk..adakah relay atau fius masalah atau wiring..apa yg nak diperiksa..mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, kenari ni model lama, betul ke kompressor tu berfungsi dan kompressor original? Sy ni bukan pakar aircond kereta. dari cerita ni pun sy tak dapat agak sistem aircond tu yg mana masalah. Elok ke Perodua Center check semua komponen semula.

      Delete
  14. salam bro,aku pakai myvi 1.3..baru tukar compressor sbb rosak aritu..lepas tukar,aku rasa compressor kerap kali on-off.bila kereta berhenti,mulala skejap on,skejap off..angin sejuk.gas tak bocor..nak tau ni,SUIS atau SENSOR rosak?..trimas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. SENSOR ada masalah.
      ...douitashimashite

      Delete
  15. salam . saya pakai keta axia masalah aircond sy ialah bila pasang tak sjuk pd waktu siang tp mlm dia sjuk bila on aircond kdg kdg bunyi mcm kite spray tuu . kdg kdg ade bau busuk kelua bila on aircond . apa masalah kereta tu ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, ni macam ada benda tersumbat ni, ke malam tu kua angin lebih je, aircond takda.. Kalau bau busuk tu, baik servis, ada benda tersekat ke, tikus ke hihi.. Axia baru lagi tu, rebut waranty tu jgn servis kedai sembarangan.

      Delete
    2. Sy pun pkai axia..bunyi mcm spray tp aircond xsejuk..peningnyaaa pkai br setahun

      Delete
  16. Salam, aircond kereta saya panas..baru masuk gas 2 minggu, tetapi sekarang sudah 0, tiada kebocoran.. adakah masalah cooling coil?

    ReplyDelete
  17. Salam, aircond kereta saya panas..baru masuk gas 2 minggu, tetapi sekarang sudah 0, tiada kebocoran.. adakah masalah cooling coil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, nak tahu ada kebocoran, kita boleh nampak macam keladak di sekeliling komponen tu. Biasa bocor berlaku pada nat isi gas di kompressor atau pada cooling coil

      Delete
  18. Assalamualaikum,

    Saya memiliki kereta toyota seg tahun 1996. Dalam semingu dua ini, bila pagi saya hidupkan kereta utk tujuan pemanasan, secara automatik kipas aircon terbuka dgn sendiri walaupun dlm keadaan suiz air con tertutup. Ada masalah dengan wyring ke?

    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.
      Saya tak mahir semua model kereta, tapi kipas ada radiator dan kipas ada untuk aircond. Kalau tanya mekanik, memang ada kaitan dengan fius di ACC samada dah putus. Cuba check semula kotak fius.
      Fius yang dicabut dan pasang semula juga akan sebabkan setting RESET

      Delete
  19. Salam..sy pgguna kreta kelisa manual. Sy pnyer aircond x bfungsi n kreta jd pnas bila laju 100km ke atas.. bila bhenti dlm sejam @ agak2 enjin sejuk, aircond akn jd ok blk.. ape msalah aircond sy tu ye encik? Mohon bantuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, kemungkinan set suhu aircond terlalu sejuk dan kondenser ada ais membeku. Setelah beberapa minit, ais tu mencair, maka aircond jadi normal. Ini rasanya jawapan tu

      Delete
  20. Salam. Saya baru beli kancil 850 second. Kereta ok, air-cond sejuk. Tapi bunyi bising bila berhenti, jalan slow, atau redah jem. Sebelum ni kompressor dh pernah rosak sekali. Baru seminggu tukar. Saya just nak tau bunyi bising tu berpunca dari apa. Sebab bunyi tu akan hilang bila jalan laju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.

      Kompresor ada magnet cluth dan bearing. Bunyi dari kompressor ke belting?
      JIka kita peka pada fizikal kompressor, kalau ada kotoran dan berminyak, maksudnya ada kerosakan pada kompressor tu. Kalau berminyak sahaja tandanya rosak, tapi kalau rasa2 tangan tu ada macam berminyak dan besi halus, tu bearing da bermasalah. Benda ni selalu dengan bunyi bising.

      Macam mana awak tahu bunyi tu hilang masa drive sedangkan awak pasang aircond tutup tingkap kan.

      Cuba check semula di bengkel dan boleh claim waranty tu kalau 3 bulan kan
      Pada saya kan, aircond kereta ni bukan keperluan sangat kecuali keselesaan penumpang, bawa anak kecil dan hujan, tapi kebanyakan pemandu macam wajib pula. Tapi terpulanglah kepada pemilik kereta.

      Delete
  21. Maaf nak kepastian. Tadi encik cakap "kondensor ada ais membeku". Bukan ke sepatutnya evaporator yg membeku? Tanya sbb sy kompius. Yg sy paham kondensor ni dia meluwap gas untuk buang haba tp rasanya xsampai jadi sejuk berais kan. Mohon betulkan kalau saya silap.

    ReplyDelete
  22. Salam...saya sdh pergi dua bengkel aircond kereta..bila periksa semua tiada bocor dan komponen lain semua ok.tapi gas air cond cepat habis..tak sampai satu hari..apa masalahnya dia..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, nak tahu ada kebocoran, kita boleh nampak macam keladak di sekeliling komponen tu. Biasa bocor berlaku pada nat isi gas di kompressor atau pada cooling coil

      Delete
  23. salam.. sy ada masalah aircond kereta mazda 626 hatchback(1985) dah 1tahun xbergerak.. baru2 ni sy pasang betri dan plug baru terus hidup.. tapi aircond x sejuk.. mcm keluar angin je.. lepastu keluar habuk2 putih.. bukan asap.. isi gas xboleh da.. apa pandangan tuan.. terima kasih sbb sudi membantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.
      Kompressor yang bermasalah jadi aircond tak sejuk dan bila isi gas pun kadang2 memancut gas tu/tak boleh isi gas. Tandanya Kompressor dah rosak.

      Jika Panas serta merta juga berkaitan kondenser samada ada kekotoran. Tapi sy lebih berpendapat masalah saudara ni sebab kompressor.

      Delete
  24. Salam bro.....saya pakai kereta viva 850 manual.Saya ada masalah dgn sistem aircond kereta ni.Masalahnya bila saya tgh drive aircond berada dlm keadaan sejuk
    normal.Bila saya parking kereta 5-10 minit dlm keadaan enjin on aircond on tetiba aircond kereta ni jadi panas x sejuk.Bila tekan paddle minyak sedikit baru terasa angin aircond sejuk.Apa masalahnya yer?Minta penjelasan.
    Terima kasih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Saya ni bukan mekanik, tapi DIY kereta sendiri sahaja. kalau ada yang saya tak paham tu saya tanya kawan.

      Cerita saudara ni lebih kepada apabila kereta bergerak, maka angin luar tu yang menyejukkan kondenser bukan sepatutnya kipas. Jadi kipas tu samada tidak kuat berpusing atau tidak berfungsi sepenuhnya.

      Tapi kalau sebaliknya, kadang2 sejuk/pans samada gerak atau idle, itu berkenaan sensor. Ada dalam entri ni saudara baca semula.

      Kes ni selalu orang ganti kipas baru atau kipas lebih besar(ni saya cuma lihat sahaja, kena tanya pakar)

      Delete
  25. Salam, tumpang tanya sya ada masalah kreta viva bila nak buka aircond kt enjin bunyi gegaran teruk...sblum ne mmang ada msala gegaran trsbut tp x seteruk skrg smpai trpaksa matikn aircond cpt2...tp bila x pasang aircond bunyi enjin spt biasa...adakah mmang trdapat msala aircond atau msala d bgian enjin?? Msa gegaran trsebut mounting enjin bgegar amat teruk bila pasang aircond mohon tuan dpt bgi pncerahan dan bantu sya...trima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, apa yang saya tahu FICD adjust RPM enjin ketika on aircond. Cuba baca ni

      http://senangeja.blogspot.my/2016/04/suis-ficd-fast-idling-control-device.html

      Delete
  26. Salam bro, saya guna myvi 1.3. Baru 2 tahun je. Sejak 2 hari lepas, bila saya start aircond, dia macam ada bau hapak keluar dari aircond tu. Tapi bila waktu start je la berbau. Lepas tu ok je tkde apa masalah. Kenapa ye jadi macam ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      Saya tak tahu la bau hapak macam mana, tapi kalau bau masam mula2 start aircond dan bau masam tu lama2 hilang ada kaitan dengan gas bocor dan terkumpul. Bila blower sedut jadi masam.
      Ini ada kaitan dengan bocor pada valve atau cooling coil. Gitulah ceritanya.
      Ni pendapat sy tau, sy ni bukan mekanik betul.

      Delete
  27. Salam tuan, saya nak minta pendapat tuan. Saya menggunakan gen2 1.6 tahun 2008. Jika cruising di highway dalam kelajuan tinggi, contohnya 180-190kmh, perlukah saya off kan compressor aircond?. Setengah pomen cakap tak perlu sebab ada auto cut off, setengah kata perlu utk jaga compressor masa high speed/rpm. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, sy tiada pengalaman bab ini tapi kalau guna kompressor aircond tu secara langsungnya akan sentuh komponen kawal RPM kereta. Laju giler hang bawa!!

      Secara relatifnya jika nak terbaik, auto cruise guna 1 komponen elektronik,auto cut-off pun 1 komponen elektronik, aircond pun guna 1 komponen elektronik dan FICD. Jadi byk la komponen elektronik bekerja dlm kelajuan tinggi.

      Sy kurang minta nasihat mekanik bab ni sebab kita yang drive. kalau teori dan repair tu bolehlah mekanik ckp, tapi kalau praktikal tu kita, sy rasa baik ambil jln selamat...kurangkan komponen elektronik dalam keadaan enjin bekerja berat

      Delete
  28. Salam....
    Saya guna kereta citra. Dah guna 8 tahun.baru2 ni bila on aircond, ade bunyi bising. Saya pernah tukar belt tahun lepas. Ape punca bunyi tu ye.

    Terima kasih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, tukar belting tahun lepas dah lama juga tu nak jadi ukuran sebab masa baru tukar tu keluar bunyi di mana? jika di belting, kemungkinan salah pasang oleh mekanik

      Jika sudah agak lama pasang, tetiba ada bunyi, mungkin (1)bearing adjuster tu dah nak rosak, dia tarik(adjust) atau (2)belting longgar je yang boleh keluar bunyi.

      Boleh juga tengok pulley senget ke tidak. Pulley ni tempat bulat pegang belting tu jangan tergelincir dan bekerjasama gotong royong gerakkan komponen enjin

      Delete
  29. Assalamualaikum encik.. saya pakai kereta waja 1.6 nak tanya pendapat dr En. tentang step2 penggunaan aircond kereta yg betul, bermula sebelum injin dihidupkan.. maksud saya, perlukah saya off kan suiz aircond, kipas, dan button pengawal suhu, sebelum injin dihidupkan.. atau selepas injin dimatikan.. jika perlu.. apakah sebabnya..? mohon encik dapat beri pandangan..��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalamualaikum, saya pernah mengikuti latihan pemasangan komputer, hands on ujian di makmal farmasi, pemasangan board simple elektronik.
      Apa yang sy akui, meletakkan fasa pada keadaan neutral adalah lebih baik dalam mana-mana perkara.

      Ada juga pemasangan komponen yang mula diakhirkan, yang akhir didahulukan. Dalam elektronik, kita akan jumpa pelbagai suis samada toggle, on off, timer (macam manual mesin basuh). Maksudnya apa-apa suis yang tidak neutral ia akan dalam keadaan ready utk bekerja. Memang kereta ada relay dan cut off elektronik tapi ia perlukan izin pengguna secara manual melalui suis di dashboard.

      Bila kita pusing kunci kereta di soket kunci walaupun tidak start enjin, ada steps kita boleh reset setting kereta. Yang ni saya lupa ada caranya pijak pedal minyak, pusing on beberapa saat macam gitulah. Tanya pakar yang dah buat.

      Dalam komponen komputer pula, jika kita tidak cabut plug soket 3 pin walaupun sudah shutdown, port usb masih boleh mengecaj hp. Ini bergantung kepada model komputer samada ia mampu mengecaj beberapa saat, beberapa minit, jam atau kekal ada bekalan kuasa elektrik seharian. Kereta juga ada guna kaedah ini seperti bateri dan alternator.

      Discaj elektrik yang sempurna juga perlulah dalam beberapa saat utk elektrik bebas sepenuhnya termasuk elektrik statik.

      Ni pandangan dan pemahaman sy sj sebagai pengguna level akhir, takdalah dari segi kejuruteraan sgt. Pada sy lebih baik on bila diperlukan.

      Delete
  30. Askum,sy nk tnya..sy pkai viva 1000cc thun 2008..aircond sy bila first buka sjuk tp bila kreta agk lama dlm perjalanan dye akn rasa angin saje yg kluar..tp ble jd angin mcm tu biasa sy akn on off suis tu blek kdg2 akn sjuk blek dan ade bnyi gegaran dkt enjin bila on aircond,tp pada waktu mlm aircond elok2 aje...sjukk jee..mohon bantuan ye ape msalah kereta sy nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, Maksudnya mula2 sangat sejuk lepas tu panas semula ke. Biasanya kerana kompressor di setterlalu sejuk dan bila lama2 ia akan bekukan penyejat tu. Bila awak off semula, penyejat tu normal balik sebab penyejat tu dah ilang ais beku,

      Kalau panas semata-mata tanpa sejuk, pastikan kompressor berfungsi dgn baik dan tiada kebocoran gas
      Langkah Ini jika perlu : gantikan sensor suhu di dalam cooling coil dan servis aircond semula

      Delete
    2. Lupa nak ckp membe gtau- cooling coil kotor ada kalanya dia ambil suhu enjin distribute dalam kereta

      Delete
    3. dan kalau enjin gegar dan berdesing, belting yang gerakkan kompressor tu ada masalah. samada belting salah pasang atau puller tu senget/rosak

      Delete
  31. Salam bro. Nak mintak tanya sikit. Saya memakai kereta proton wira bernadikan 4g91. Nak tahu kenapa aircond nye bila jalan slow sejuk dan bila atas kelajuan 60k/m rasa angin. Bila tutup aircond haba panas dari enjin masuk? Angin tetp masuk walaupun off aircond. Apakah kerosakkan nya tu? Tension woo beberapa bulan ni cuaca panas. Tingkap bukak pun tade guna rasa panas jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      Kalau nak kata rosak, dia ada sejuk juga kan.
      Ni mungkin begini ceritanya Danny
      Kompressor tu tak tahu bila masa dia nak kerja nak kawal suhu naik ke turun ke, gitu lah ceritanya. pastu dia tak boleh nak commmunicate dgn RPM kereta tu laju ke perlahan.

      Tutup aircond tu maksudnya tutup suis aircond tapi tak tutup blower angin ke? (Soalan ni kompius)

      Check kompressor tu boleh kerja lagi ke, dan gantikan sensor suhu cooling coil tu.

      Nak nadi denyut apa ke sy tak pandai bab ni hihi. sy standard2 aje.

      Delete
  32. Salam bos. Isipadu minyak compressor myvi brapa ml? Untk kereta baru servis. Sy bt sendiri cuma bab isipadu myk compressor xpaham sgt brapa byk perlu isi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, sy tak pernah buat benda ni sendiri. sy bukan mekanik aircond. sy belajar pun basic maklumlah rumah atas. Sy update kalau semula nanti

      Delete
  33. Salam tuan.saya pakai myvi.masalah pada aircond ada keluar bunyi kuat bila pertukaran suis on-off (x pasti dari keadaan on kepada off atau sebaliknya)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. soalan awak pun tak pasti hihi.
      selalu bunyi tu kalau nak on je, tak pasti la da off pon bunyi.
      ni mesti bunyi macam kokkkkk ke, pastu matikan, on balik kdg2 da ok, tu kompressor kena servis masukkan minyak.

      Delete
  34. wow.. saya rasa nk buat entry pasal kereta la pulak.. mohon share ilmu ye.. bukan copy tpi rujukan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun blaja dr org juga hehe

      Delete
  35. salam...sya nak tya ada x tutorial utk cuci atau servis blower ekon wira a/b sya...dashboard dh tukar sbb gna enjin 4g91...mohon pertolongan sbb ekon rsa angin panas ja...gas dh tmbah,cmpressor dh tukar...

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum.. Saya menggunakan toyota avanza, masaalah saya kenderaan saya akan berbunyi kuat di dalam kereta bila kenderaan tu bergerak,, berbunyi umpama compressor di sebelah kiri kenderaan tersebut,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, bunyi kuat macam mana tu, bersiul ke, berdengung ke, mengetuk ke..
      Cuba tengok kipas kondensor tu, mungkin dah uzur, ada retak bilah ke.
      Kalau bunyi macam tikus tu, minyak kompressor dah nak habis

      Delete
  37. Assalam. Nak tanye, biasenye caj utk servis full aircond brape ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, Major servis dalam RM250-RM450 ikut model kereta

      Delete
  38. assalam, saya pkai kreta alza. bila start engin, ade bunyi mcm rantai motor kendur..sbb ritu ade tukat timing belt. ttup ekon pun bunyi jugak. knp yer

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  40. assalam, saya pkai kreta alza. bila start engin, ade bunyi mcm rantai motor kendur..sbb ritu ade tukat timing belt. ttup ekon pun bunyi jugak. knp yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      Ni kemungkinannya.

      -.ada bering pulley yang rosak/pecah,terutamanya bering adjuster. Mungkin dia jd longgar dan tarik belting tak sekata
      -.oil seal timing belt bocor
      -.Pemasangan belting tak betul kena check semula

      Delete
  41. assalamualaikum tuan,
    nak tanyer berkenaan kereta waja ...angin luar masih boleh masuk walaupun setting aircond guna udara dalaman. Asap @ bau2 dari luar masih boleh masuk dlm kereta. Macamane tu tuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam
      Udara luar masuk melalui penutup pada blower tidak rapat.
      Jika ambil masa panjang, asap dari luar pun masuk banyak dan seluruh aircond berbau.
      Check penutup di bawah dashboard sebelah penumpang depan tertutup rapat bila suis penutup angin luar dipasang.

      Delete
  42. Salam bro. Saya mau tanya pasal kancil yg dah tukar wiring halfkat mira + dashboard L5. Bila dah pasang siap, on aikond trus maksimum sejuk. Sebab di dasbord ada butang on dan off serta blower speed. Ada cara tak untuk mengawal suhu hi mid lo. Atau guna suis mcm tu kancil lampu petak. Sebab wiring hafkat tu hanya ada dua kable. TQ

    ReplyDelete
  43. salam bos kawan nak tanye kenape kerata kawan wira 1.6 bile on aircon tgh jem atau menungu temperature kerata nain selagi x tutop dye akn naik klau tutop jarum dye duduk tengah2 mohon pencerahan radiator dah cuci termos start dah cabot masih lg jadi mcm 2.... mohon pencerahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam
      Cuba periksa kipas radiator, hidupkan enjin dan biarkan kipas berpusing sendiri tanpa on suis aircond.
      Jika temperature meter jadi panas melebihi setengah,tutup enjin. Thermostat ada masalah.
      Kalau on aircond masa jammed jadi panas sebab angin takda, tu sebab kipas dah rosak. Kipas ni auto on bila suhu naik. Takda kipas tu jadi panas.

      Delete
    2. Lupa nak tulis, sensor suhu di cooling coil tu kerjenya mengarah kipas aircond pusing juga kena tengok.

      Delete
  44. Salam bro..saya menggunakan viva 850 manual..aircond kereta saya sekarang ni pelik skit..dh set low temp tapi sejuk sangat,kenapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini ada kaitan valve aircond atau juga mungkin sensor suhu. Kalau fius arcond tak mungkin. Nanti sy update semula

      Delete
  45. Assalam Tuan,aircond kereta tak sejuk bila benti lama ckit kat trafc ligth atau jemm...ape masalah yer tuan?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, Kipas aircond tu rosak, dia sepatutnya on off, tapi sekarang hanya guna angin luar semasa bergerak.

      Delete
  46. Salam..apa mslhnya sekiranya bau dr luar spt asap dan minyak masuk dalam kereta walaupun tingkap semua tutup...pastu bila butang ac ditutup, bau tidak masuk lg..

    ReplyDelete
    Replies

    1. Udara luar masuk melalui penutup pada blower tidak rapat.
      Jika ambil masa panjang, asap dari luar pun masuk banyak dan seluruh aircond berbau.
      Check penutup di bawah dashboard sebelah penumpang depan tertutup rapat bila suis penutup angin luar dipasang.

      Delete
  47. Nk tnya skit, keta sy msuk bau asap dr luar mlalui airkon..dan bla bwak laju skit, aircon kurang sejuk mcm udara luar msk ke dalam..sbb blower ke ap hah ? Keta satria neo..tq

    ReplyDelete
    Replies

    1. Udara luar boleh masuk jika penutup pada blower tidak ditutup rapat dan angin luar atau dari enjin masuk dalam kereta.

      Kena periksa penutup di bawah dashboard penumpang depan

      Delete
  48. assalam bro... apa punca blower aircond berbunyi bising @ berdesing... adakah sbb kotor atau dah rosak? sy blm try cabut lagi. blower. tu..... makin hari makin kuat.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, blower tu berpusing bising disebabkan bearingnya rosak. Dan jika ada bendasing terperangkap/di blower tu memang akan berpusinglah bendasing tu sekali

      Delete
  49. Assalamualaikum... bro... saya guna gen2 manual... aircond keta sat ada sat xdk... sat deras sat slow.. time dia ok.. buka tahap satu pun sejuk dah...time masalah buka tahap max pun xsejuk sejuk.. gas baru boh.. compressor kong member dok habaq.. boleh terangkan tak... dan soklan last.. pernah jadi gak on aircond temp.naik.... kenapa yer

    ReplyDelete
  50. Salam ...saya mempunyai masalah aircond pada kereta wira..bila start kereta dan on aircond,engine jadi sentap2,bunyi cut tanpa henti dan engin mati...ada 1 tahap bila on aircond engine sampai begegar..sy dah pergi servis,buka dan cuci cooling coil,tukar valve tabung gas..alhamdulillah aircond sejuk TAPI bila balik saya jalan jauh aircond jadi cut balik dan engine mati..
    Adakah ini di sebabkan masalah aircond atau trotal body dah kacau..
    Minta penjelasan yg arif dalam hal ini..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      Ni antara kemungkinannya.

      -Pertama, sya tidak arif ya, sebab tu hanya andaikan sahaja
      -minyak kompressor hampir habis, ada bunyi macam tikus
      -magnet clutch rosak
      -Periksa celahan kondenser,jika terdapat kotoran pada kondenser ,bersihkan dan jika terdapat apa saja yang melekat dicelah antara kipas aircon dan kondenser juga menyumbang kepada sentapan yang kuat,
      -Pastikan tabung gas elok, jika hose tabung gas panas , kena gantikan baru.
      - Check fius aircond
      - Bila enjin hidup dan on aircond, suis FICD akan adjust supaya RPM maintain jgn jatuh rendah. Check suis FICD dan RPM jangan terlalu rendah

      Delete
  51. Salam tuan... saya menggunakan honda city model 2007. Masalah saya air cond tu lambat sejuknya. Kira2 hampir 25 min bergerak baru lah terasa sejuk. Dan satu lagi tahap kesejukakan amat kurang. Apa masalahnya? terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      Selalu kondensor yang masalah, apabila berlaku suhu panas serta merta. Sila perhatikan dulu kondensor samada tersumbat banyak kekotoran.

      Delete
  52. Salam encikk...saya nak tanya saya guna preve.dah 3 tahun..dalam awal tahun haritu sy ade pegi kedai kereta...isi minyak n gas aircond...lepas seminggu ekon sy dh x sejuk..dan mengeluarkan bunyi mcm bekas 0...jadi sy biarkan dulu...5 hari lepas saya pegi chek aircond lagi...tambah gas sekarang dah tinggal angin sahaja...rasanya apa kerosakan yang dialami?? Dan kenapa secepat itu?? Sekali isi 50...dah la nak raya ni...nak balik kampung..bolehkah saya isi dan terus isi sampai lepas raya baru pergi chek semula apa masalh nya...

    ReplyDelete
    Replies

    1. kebocoran gas luaran boleh dikesan dengan lihat tanda-tanda keladak berwarna hitam disekeliling komponen seperti di kompressor,penyambung kondenser,sekitar kondenser,di tabung gas dan hos.

      Kalau kompressor bocor, atau seal rosak, minyak kompressor cpt kering akan sebab bunyi bising. bunyi macam bekas 0 tu apa maksudnya ya.

      Cara lain ialah ganti kompressor, atau rujuk Proton berkenaan waranti

      Delete
  53. salam.kereta sy wira SE 1.5 2004.bila on suis aicond angin tak keluar.kadang dalam masa 10 saat baru hidup..kdg ambil masa lama nak hidup ataupun tak hidup langsung.lantai kereta banjir dngan air aircond dan kipas untuk aircond d bahagian enjin tak hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, ada ciri2 tersumbat tu, banyak benda kena tengok samada dari segi fizikal, fius aircond, kondensor semua. Selalu kalau bengkel ada buat welding cooling coil atau ganti baru. Cooling coil ada sensor suhu dan perlu diperiksa.

      Delete
  54. As salam bro...tanya sikit...kereta saya Kenari lama...aircond tak sejuk, check kat bengkel, kompressor rosak...betul ke...kalu kompressor rosak, terbaiknya tukar sekali Condensor...fyi, cooling coil & cooling host pon baru jer tukar sbb bocor sebelum ni...yq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, kalau ikut fungsi memang masing2 kerja tak sama dlm sistem aircond. Takda kaitan utk ganti berpasangan kecuali mekanik ada alasan tunjuk kerosakan condensor dan perlu diganti jg.
      Hose eloklah diganti jika da berumur 10 tahun memang dah reput dan pecah2

      Delete
  55. salam..sy pkai toyota avanza 1.3 thn 2013..masalah aircond bhgn blkg tak sejuk..bhgn dpn ok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, sy bukan mahir semua kereta. Tapi ada kereta yang guna aircond ke belakang biasanya guna 1 blower depan dan 1 blower di belakang.. Sy rasa dpt bg info di sini

      Delete
  56. Salam.. kereta viva sy blower tak befungsi. Sebelum ni kalau bukak 4 baru keluar angin tp slow. Skg terus takde angin.. dah try bukak cuci blower. Blower rosak ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, test dulu angin tanpa hidupkan suis aircond, jika memang slow angin tu, kena check atau gantikan baru

      Delete
  57. Saya dah lupa mana satu entri yang approve nih.
    Soalanyer lebih kurang bila on aircond, no 1,2 angin tidak keluar tapi bukak 4 baru keluar. Lebih kurang soalan ginilah.

    Bila on, kompresor akan berfungsi biasa cuma angin tiada, ni disebabkan oleh blower motor resistor-coil da putus.

    Bentuknya macam suis kecil - mengawal rintangan dan kelajuan blower ikut no yang disetkan.Benda ni attach di set blower tu. Kes ni kerap jadi pada Wira.

    ReplyDelete
  58. As salam tuan.

    Kereta saya Gen2 2005 Auto. Dalam sebulan lepas tukar magnetic clutch sebab rosak. Bengkel tu trus masukkan gas, minyak kompresor bagai.

    Dalam seminggu dua lepas tu, kalau enjin idle (lebih 5-10 minit) dalam keadaan kete x bergerak, temp enjin akan mula naik dan aircond mula x sejuk.

    Biasanya sy off aircond dan temperature akan mula stabil smula. Cepat je dia stabil dalam seminit je. Dah jalan, sy akan on smula aircond. Angn pun sejuk macam biasa.

    Untuk info, kipas berfungsi, dan pernah tukar sekali ke aftermarket (bukan ori) dalam 2 taun sudah.

    Apa agaknya masalah dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.

      Ok, tanda magnet clutch rosak ni selalunya ada sentapan kuat pada enjin ketika guna aircond. Jika tuan dah ganti, jadi kes temp naik pula, ini kes lain.


      Cerita saudara ni dapat saya simpulkan bila idle on aircond je temp suhu akan panas. Maksudnya ada kaitan dengan kipas radiator, coolant, water pum, belting aircond.

      Kena check semua ni. Saya cadangakan benda2 yang jaga suhu enjin kereta ni kena ditular apabila dah pakai 8-10 tahun.

      Kalau nak harap servis je takkan panjangkan umurnya lebih2 lagi hos radiator tu dah keras, retak2 pun taknak kua modal ganti.


      Cara check, running enjin ketika sejuk, tengok kipas pusing. Tak payah on aircond. Kalau lebih 10-15 minit tak juga kipas pusing. Nampakkan ada masalah siapa nak sejukkan enjin tu kan.

      Tekan hos radiator dekat thermostat..Jika takda panas dan tak rasa pressure, ia akan jadi lembik. . Ini disebabkan thermostat dah rosak.


      Nak check thermostat :

      1. cabut thermostat, tengok kat thermostat tu ada stamp suhu dia ada main2 tak dengan suhu.

      2. Masukkan dalam periuk dan isi air untuk kita panaskan air tu.

      3. Guna thermometer dan bacaan tu kita tengok sampai 1 checkpoint, thermostat tu pop tak. Kalau takda respon dengan suhu tu, dah kira arwah la kena ganti thermostat baru. Umur thermostat memang lama2 dia jammed lagi kalau pakai air radiator yang kotor dan berkeladak

      Delete
  59. Salam tuan.. saya menggunakan Perodua Alza S.. kereta baru keluar seminggu lebih.. masalahnya bila kereta dah jalan lebih kurang 1km, ada bunyi "tik tik tik" (atau selalu orang cakap macam bunyi tikus) di sekitar tempat air cond rasanya.. apa langkah penyelesaiannya ya? Tq tuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, saya tak pasti kereta baru alaminya. kereta saya memang lah dah lama, masa drive buka aircond tu kadang2 dia berdecit macam tikus sebab minyak kompressor tu dah kurang.

      Delete
  60. Assalam.
    Saya mngunakan produa viva 1.0
    Kenapa kereta saya kadang2 air cond berfungsi kadang2 tak. Nak kena usik2 temperature baru compressor jalan dan aircond berfungsi.

    ReplyDelete
  61. Salam bos. Bos knp keta kancil sy bila on aircond enjin atomatik padam. Selepas sy buka waktu berjalan enjin saya bunyi "tak ketak" serupa bunyi skru terlepas. Sekarang nie aircond x dpt pakai lg.

    ReplyDelete
  62. Wasalam, Bila on aircond, automatik RPM enjin akan drop, enjin yang RPM semakin rendah akan matikan enjin.

    Kemungkinan masalah saudara pada alat kawalan FICD. Jika selepas tu pakai aircond ada bunyi2 berpunca masalah kebocoran gas pada kompressor atau di cooling coil.

    ReplyDelete
  63. Hai selamat sejahtera tuan nak tanya, ada tak cara-cara@tutorial nak buka dasboard perodua viva? Dan masalah-masalah saya hadapi sekarang iaitu bila saya tengah pasang aircon dan rev dalam 3-4 ribu rpm ada bunyi seperti kikkkkkikkkkkikkk dan bila off aircon bunyi dye x seberapa kuat? Adakah bunyi tersebut dari compressor pulley bearing? Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf lah saya hanya DIY kereta saya dan belajar pun tak semahir mekanik. Sy tiada cara tutorial berkenaan

      Delete
  64. assalam bro...saya pakai viva auto dah 5 tahun. skarang ni kadang2 bila tgh drive pasang aircond, ade wap putih mcm kabus keluar dr lubang aircond. ape masalah dia? knp jd mcm ni? harap bro boleh bantu. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, asap putih berkabus tu tanda cooling coil dah rosak. Kalau bocor suhu jadi panas dan berbau gas yang mcm masam2 gitu.

      Cooling coil ganti baru atau ada yang pakar dia welding. tapi jarang jumpa yang pandai nak tampal ni.

      Delete
  65. assalam bro, saya nak tanye kebelakangan ni bila kereta tgh jalan pasang aircond, ada asap putih mcm kabus keluar dari lubang aircond. kadang2 ade kadang2 takde asap tu. aircond ok masih rasa sejuk. knp jd mcm ni ekk, ape masalah nye? sy pakai viva auto, dah 5 tahun. harap bro boleh bantu perjelaskan. tq

    ReplyDelete
  66. salam.nak tye.honda city sy bila on aircond ada bunyi berdesing.bila tutup hilang.aircond semua sejuk.bahagian enjin pun xda bunyi apa2.cuma dalam kereta sahaja bunyi tu dgr.apa punca.mohon bantuan pada yg pakar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.penatakunakmembacani...Macam ni saudara. On Aircond->sejuk->ada bunyi berdesing

      Rasanya bunyi yang boleh dengar dari dalam kereta semestinya dari blower tu

      Delete
  67. assalam bro, nak tanye kenapa kadang2 ade keluar asap putih macam wap dari lubang aircond bila tengah pasang? tp aircond ok, still rasa sejuk. apa masalah ni ekk, kena servis aircond ke? harap dpt bantu. tq

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum tuan senang eja, saya pakai waja 1.6 tahun 2007 some like that la, ada masalah angin air cond yg kuar kadang sejuk kadang x sejuk? Bile jalan jauh sejuk mcm biasa jer not really serum, but still sejuk n boleh la, saya difahamkan ianya boleh sejuk sehingga 10 darjah Kesejukan, itu mmg sangat sejuk untuk dalam kereta.jadinya saya try bukak lacinya dan saya lihat cooling coilnya hitam dan x der filter. Mcm manar untuk cuci cooling coil kasi putih yup?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. panjang tanyanya. tapi maaf pendek jawapan saya.
      Saya tidak mahir semua bab aircond ni, tapi filter tu memang penting ooo.

      Delete
  69. Assalamualaikum encik,kereta viva 1.0 automatik saya baru lepas ganti cooling coil dan buat servis aircond sekali tiga hari lepas.masalah sekarang ni,masa saya balik kerja petang tadi aircond jadi tak sejuk,hanya keluar angin panas je.ape masalahnya,boleh tolong jelaskan?

    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Cooling coil anda tidak berfungsi. Ini MUNGKIN sebab sensor suhu pada cooling coil tidak berfungsi. Kadang2 ada juga bunyi ketik2 semasa memandu tp tak sume ada tanda ni.

      Delete
  70. salam tuan. saya nk mintak tolong ckit.. sy guna kereta honda city 2012, bila aircond pasang dan tengah running blower ada bunyi blup..blup.blup. mcam bunyi air tengah masak..(sory xth nk terangkan mcam mana) tue normal ke..? sbb boleh dengar if blower aircond tengah running klu x biasa je. (maaf xth nk terangkan mcm mana masalah sy, hope sgt tuan paham). terima kasih sgt2 if tuan dapat paham & tolong sy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Saya tidak tahu kes ni. Yang sy tahu jika blower berpusing2, tapi tak sejuk tu kena tengok fius ACC.

      Blower ni tarik udara kdg2 udara luar pun dibawa masuk, masa berpusing tu lama2 memang akan kotor basic macam kipas angin rumah lah. Off ACC dulu dan pasang blower, cuba hidu angin tu bau ok ke, mungkin mekanisme blower tu bermasalah semasa running.

      Delete
  71. Admin. Ada sesape pernah tukar flywheel pada Honda City IDSI? Macamana nak tau flywheel ini perlu ditukar. Dan berapa kosnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya takda la expert jauh giler ni

      Flywheel ni dah tiba masa kena tukar jika :

      -Bila rasa ada jerking masa tukar gear R atau D
      -Ada masa lengah nak tukar gear
      -Nak parking macam rasa jerking, dan sentap2 gitu
      -Naik bukit gear tu rasa sentap2

      Ongkos saya enggak tahu, saya bukan mekanik.

      Delete
  72. Salam tuan,brkenaan bab aircond kreta.sya pkai myvi 1.3 lg best.bila sya on aircond kreta,bau masam mcm bau air ludah yg sgt memeningkan kpla kluar.bila sya off kan suis A/C dan guna angin besa shja,bau masam tu btmbah la kuat yg tramat sgat..ada apa2 cdngan dr tuan atau cara trbaik untuk mghilangkan bau masam tahap gaban trsebut???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam,
      Saya bagi 1 tips saja untuk renung2 kan.

      JANGUN MELUDAH DALAM KERETA haha

      Ok itu bukan tips, bila on aircond, dan blower berpusing. Apa yang terhasil semasa proses tu, jika ada kebocoran, blower pun tarik masuk gas bocor tu.

      Check Valve sambungan dan juga cooling coil tu samada ada bocor. Cuba on Aircond, dan buka bonet, try2 la hidu hehe

      Delete
  73. Salam tuan,sy myvi baru setahun beli..awl kuar aircond sejuk skrg dah tk kuat..buka 3 pun masih tk kuat..dl masa gerak ada bau hangit..bau hangit tiap kali kereta baru bergerak.skrg dah tkde bau hangit tp aircond mmg tk kuat lgsg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      Macam ni proses on aircond. Start pusing on je suis, magnet cluth di kompressor melekat dengan pulley kompresor dan aliran gas dimampatkan untuk dapatkan udara sejuk aircond.

      Kompresor yg rosak tandanya suhu panas dan ada bunyi bising. Saya kurang paham buka 3 tu blower tak kuat ke aircond tak kuat?

      Pertama check fius aircond ada putus tak, check blower juga tanpa on aircond.

      Kalau sekejap panas sekejap sejuk, check sambungan sendi2 valve

      Kalau saudara tekan minyak kuat sedikit (masa on aircond), enjin macam bunyi kasar dan bising, ni masalah kondensor

      Delete
  74. Assalamualaikum slmt ptg sy nak tahu kedudukan thermo suhu di coling coil diletakkan di sisi di tengah atau dibawah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, tepi sedikit dari tengah

      Delete
  75. salam tuan ,saya nk tanya.sy guna myvi ,tapi sekarang ni bila sy on aircond .dia akan keluar kan bunyi macam ting ting ting umpama kata kita letak batu kecik dalam tin lepas tuh goncang kan tin .bila sy off dia senyap xkeluar kan bunyi .apa perlu saya buat ea ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam
      tanda magnet clutch rosak ni selalunya ada sentapan kuat pada enjin ketika guna aircond dan jika benda ni rosak, memang berlagalah dalam kompresor aircond tu dan semestinya bunyi bising. Check kompressor

      Delete
  76. entry yang bagus .

    ReplyDelete
  77. asalamuaikum kawan.mau tanya kereta kancil auto engin L5 masalah kalau tengahari panas on aircond lama lama aircond pandai panas kenapa tu apa masalah.terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. bila panas, sistem penghawa dingin pun terkesan sebab laluan dari dalam enjin. Samada kena DIY bagi dalaman enjin tu jangan panas sgt dgn kaedah bebaskan haba, atau balut salur penghawa dingin tu dgn foam getah dan ikat cable tight. Fungsi ni sama macam penghawa dingin kenapa dibalut dengan getah foam paip tu

      Delete
  78. saya dapati hos aircond kereta saya sangat sejuk sehingga air terpeluwap dan menitik jatuh. keadaan ini berlaku didalam bonet depan dan tiada kebocoran pada bahagian penumpang. Apa punca masalah tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suhu aircond dilaraskan terlalu sejuk tu yang buat evaporator /cooling coil membeku dan melimpah dgn air menitik

      Delete
  79. salam tuan,kereta sya proton persona manual 2009,masalah kereta saya ni,bila aircond di hidupkan ketika cuaca panas(siang),dalam 20 minit mcm tu temperature akan naik.tapi kalau malam atau cuaca mendung,temperature tu x naik.saya dah tukar water pump,kipas,radiator.agak2nya,apa masalahnya ya tuan?sbb dh byk benda ditukar kat bengkel tapi masalah ni masih berterusan.

    ReplyDelete
  80. salam tuan,kereta sya proton persona manual 2009,masalah kereta saya ni,bila aircond di hidupkan ketika cuaca panas(siang),dalam 20 minit mcm tu temperature akan naik.tapi kalau malam atau cuaca mendung,temperature tu x naik.saya dah tukar water pump,kipas,radiator.agak2nya,apa masalahnya ya tuan?sbb dh byk benda ditukar kat bengkel tapi masalah ni masih berterusan.

    ReplyDelete
  81. Salam bro..

    Nak Tanya kenapa kalau on aircond tiba2 kereta mati.batteri terus out.kereta kelisa. Batteri bln sampai 1thn sel basah.kelisa auto.tq bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam
      once kita on aircond, kompressor bekerja sebab belting di kompressor pun turut pusing.
      Samada bateri bermasalah tak mampu hidupkan alternator dan tak mampu hidupkan kompressor serentak
      Cuba reset ECU, buka negatif bateri 10 minit,pasang bateri semula dan start kereta semula
      Bila on aircond jiga FICD pun kawal RPM jangan drop, samada RPM kereta kelisa ni drop tiba2 mungkin juga tu jadi enjin kereta mati. Karburator pun dah boleh servis ni

      Delete
  82. Salam, kncil sy akan tukar kompresor sb mmg ada problem. skrg kipas x jalan & klu ketuk kt motor br gerak. ada kaitan dengan kompresor ke? klu tukar kompresor, motor kena tukar skali ke? lagi 1, radiotor pn nmpk bkarat. motor tu pblem ada kaitan dgn radiotor kotor ke..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. kipas tu ada sensor berpusing apabila perlu. jika diketuk baru on off, kipas tu kena ganti sebab dah tak bekerja sepatutnya.
      motor apa ye..radiator memang kena flush ganti baru kalau dah karat atau 6 bulan sekali, nanti enjin cpt panas, waterpump pun rosak lama2. Awak kena fhm alat/sistem mana untuk aircond dan sejukkan enjin sbb berbeza kecuali awak ikut servis ikut tempoh bukan servis bila dah rosak memang bukan servis namanya tu ganti baru.

      Delete
  83. Assalamualaikum admin..saya ingin mengucapkan terima kasih.

    ReplyDelete
  84. ASSLM..APA MASALAH EKON KETA SY YE.BRU JE BLN 9 HR TU SY ISI GAS EKON.OASTU TTBA SMLM EKON SY CUMA KELUARKAN ANGIN SAJA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WASALAM, SY BUKAN MAHIR BAB AIRCOND NI, TAPI MASA ISI TU SAUDARA TENGOK DAH CUKUP GAS KE, TENGOK PRESSURE MEKANIK TU MASA MASUKKAN GAS.
      JIKA 2-3 HARI SEJUK, PASTU JADI ANGIN, MAKSUDNYA KOMPRESSOR DAH TIADA GAS ATAU BOCOR MANA2 JOINT. ANGIN TU KERJA BLOWER TU SAHAJA.

      Delete
  85. As salam bos, air cond kereta myvi sy ade mslh sikit... angin blower yg keluar slow je wlaupun dh cuci kipas blower tu... pastu angin yg keluar di sebelah corong penumpang kurang sejuk... kena setkan suhu dgn lebih tinggi, baru dpt rasa angin sejuk sikit. Bila tgh hari angin air cond kurang sejuk walau speed no.3...thermostat tinggi...
    Ape masalahnye ya... tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, saya rasa kenderaan saudara jenis MPV sebb blower penumpang dan blower pemandu depan adalah berbeza blower.

      Dari segi putaran blower sudah tidak cekap samada usia atau kekotoran blower atau corong aircond penumpang itu sendiri yang tersumbat. Cuba test on blower tanpa aircond dahulu adakah blower itu betul2 kuat anginnya

      Kompresssor adakalanya tidak mampu bekerja dgn baik apabila cuaca panas terik di luar dgn suhu enjin meningkat. Masa ni suhu dalaman kereta meningkat. Servis aircond dan ganti filter serta boleh juga ikut tips pemasangan aircond di rumah dengan membalut paip laluan aircond dgn penebat haba.

      Delete
  86. bagus blog ni.. terima kasih atas info.. sy nak tnya myvi 1.3, berbunyi berdesing bila on aircond.. bila adjust ke no yg lebih tggi, 2, 3, 4 makin kuat bunyi berdesing tu.. dan bila corner ke kanan, bunyi berdesing tu mcm ade pasir yg bergerak ke kanan jgak... bila corner terasa suhu panas, bila jalan straight, baru terasa suhu sejuk..ini masalah compressor ke blower? n brapa anggaran kos untuk repair?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy mencari entri ni bila approve tak jumpa2.
      Bising yg awak sebut tu macam besi berlaga dalam kompressor tu sbb mungkin magnet clutch dah patah. Biasa nampak macam kekotoran berminyak di luaran kompressor tu

      Jika bising macam berdecit2 je, minyak kompressor dah habis kemungkinan kompressor bocor/seal bocor

      kadang2 bearing adjuster aircond yang rosak, berdesing di situ.
      Tapi masalah saudara ni lebih kpd masalah kompressor dan terbukti hanya dtg ketika on suis aircond

      Delete
    2. terima kasih.. sy pun cari juga reply dr tuan.. nmpk dah approve post yg terbaru, tp post yg x display lagi.. :) sy dah check n perodua.. drg kate blower rosak.. nak ganti dlm seribu lebih... sy survey kedai lain, die kate part dlm blower dah nak rosak.. so ganti blower tu kene rm295.. skg dah ok, bunyi dah xde, n aircond sejuk semula...

      Delete
  87. Assalam,kereta wira saya bila on suis aircond hanya angin saja yang terasa tapi tak sejuk.saya dapat kesan yang compressor tak berfungsi.12v yang diperlukan untuk hidupkannya tiada.Puas sudah saya cari puncanya tapi masih tak dapat. Bolehkah tuan terangkan macamana nak hasilkan 12v itu.fius semua telah saya check berkeadaan ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, Saya bukan mekanik bang sebab tu sy tak mahir banyak model kereta, balaja pun tak khatam.
      Yang saya tahu kompresor tu pun dibantu oleh belting untuk berfungsi selain fius dia pun jarang orang check.

      Kalau Area Sungai Buloh, saya rekemen Kedai Aircond ni la

      Azbi Centre, No 13G Jalan Melati, Masgenuine Square, Bukit Rahman Putra, 4700 Sungai Buloh.
      Call ; 012-9035992 / 013-2308717

      Delete
  88. Assalamualaikum bos...sy baru tukar pulley clutch...kereta gen 2 1.6...selepas 2 hari gas abis..pegi kedai balik...kedai tukar oisil penyambungan kompressor...sekarang pula masalah leaking tmbul...bhgian hadapan..dkt dgn kondensor..kaler hijau cecair tersebut..mohon yg arif jelaskan..terima kasih bos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Bos, saya bukan mahir semua kereta tapi asasnya pulley cluth tu pegang belting dalam keadaan sempurna dan berkesan untuk pusingkan komponen2 kereta yang lain cthnya starter, water pump. Ada 1 belting, ada 2 belting dsb ikut keperluan model kereta.

      Kemungkinan pemasangan pulley itu tidak rata dan komponen lain juga terjejas fungsinya. Sy hanya andaikan shj sebb ikut servis saudara yang latest

      Delete
  89. assalamualaikum bro, mohon penjelasan..baru2 ni sy ke kdai baiki aircnd atas sbb ekon sy xkuar angin n udara sejuk..bila d semak pomen kata gas ada..cmprese pn ok.. yg d ganti kompenan (RESISTEND PATOO)sbb litar tu dh terbakar.. cma xsampai 5hari..bnda tu terbakar smula pomen kata kipas ekon ada sot' bermasalah.. sy blm tukar kipas atas sbb bajet.. mohon penjelas sikit..terima kasih.

    ReplyDelete
  90. Slm..saya pakai honda city 2003.air cond saya memang sejuk.masalahnya apabila kereta berhenti lama selepas 20 minit compresor tidak berfungsi dan tak sejuk.kipas berfungsi dalam keadaan baik.saya off suis selama sepuluh minit dan on semula.air cond sistem akan jadi normal semula.kenapa boleh jadi begini ya...minta bantuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, saya kerap terima emel tanya tentang kereta tapi bukan semua sy tahu sebab sy belaja sambilan sahaja. Tolong2 rakan yang ada kereta tapi itu dulu la, mana sy ingat sy akan cuba tanya balik kawan dan update sini. Kalau update di blog, semua org boleh baca dan sy juga boleh semak2 update mana yg lupa atau yg salah..Sy tak gemar jawab secara emel

      Ok itu mukadimah sy,

      Kalau cerita saudara ni. simptom selalu yang berlaku disebabkan 1 barang
      1-jika on aircond, suhu lambat sejuk,
      2-kereta dah jalan, suhu jadi panas,
      3-keluar wap waktu pagi,
      4- ada bunyi sentap2(mungkin juga minyak kompressor kurang dan magnet clutch rosak,
      5-Tiba2 aircond mati dan keluar haba panas.

      Kena ganti sensor cooling coil. Ciri2 saudara tanya tu ada kaitan sensor dah tak sense tu

      Delete
  91. Salam..saya pakai satria..baru lepas tukar cooling coil dah bocor..paip dan tabung pon tukar baru..mulanya aircond sejuk kaw2 punya..lepas duaminggu aircon dah tak sejuk..ada bunyi macam gas keluar kat corong aircon tu..

    ReplyDelete
  92. Assalam tuan....
    Sy juz nk tnya pndapat la....
    Kalo aircon kereta sntiasa dibuka plg sjuk ( lowest) ada apa2 kesan tak?
    T.kasih ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, gas cepat habis spt jg aircond rumah. tapi kos topup gas pun bukan mahal. Beza aircond rumah dan kereta ialah teknologi aircond rumah sekarang ada auto lagi cepat habis sbb dia sensor saiz bilik, suhu bilik dan suhu bilangan manusia.

      Lebih elok medium dan manual. Lagi pun suhu plg sejuk tak sesuai boleh tumbuh kulapuk di kusyen dan udara kurang elok. Walaupun dia boleh bekerja sejuk, nanti komponen aircond lain cpt rosak sbb bekerja maksimum dlm suhu panas. Kalau ada lipas dlm tu mmg berumah la dlm tu sbb sejuk.

      Delete
  93. Salam. Tuan. Keta kancil sy ada mslah aircond. Penat dah 4 kali p kedai. Yg plng latest ni modified pkai bsaq skit pnya kompressr. Dh seminggu ni nmpk ok lg tp duk rsa mcm nk jd problem blk. Msalah dia sblm ni bila keta jln bru ac sjuk. Klau jln jem atau berhenti dlm 10 mnt trus pns. La ni ok lg tp yg sy prasan. Bila keta berhenti kompressor jln xberhnti langsng. Bila keta dh start jln bru dia cut. Apakah msalah dia? Ada yg syorkan sruh tkaq kipas radiator sbb mngkin dia dh xkuat. Apa pendapat tuan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Sy yakin sensor saudara dah tak berfungsi. Dia buat bodo je masa enjin di lampu merah dan taknak off2 da kompressor sbb tiada sensor nk bagi arahan stop da

      Benda wajib ganti sensor cooling coil ni :
      Kipas pusing suka hati dia atau taknak pusing2 da
      Kompressor pun kerja je dia ingat aircond masih panas
      Masa enjin idle, kipas on off seminit dua

      kosnya dalam RM150 kebawah

      Delete
  94. Salam tuan. Kereta kancil sy aicond kdg tak berfungsi. Kadang berfungsi. Bila time dia tak berfungsi, sy pulas tempat yg increase sejuk tu then ada bunyi kcrikkkk kcrikkk. Selepas pulas tempat increase suhu tu baru ok. Kdg tak ok gak. Kene pulas2 bendalah tu. Sbb ape ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, awak kena cabut suis adjust kelajuan blower tu samada da loose giginya untuk set kelajuan blower

      Delete
  95. Apa y peru d buat kalau air con liking d bahagian pemandu. Habis basa

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak baca entri ni dah ada tulis masalah tu

      Delete
  96. Salam.. blog tuan sangat membantu dan ikhlas melayan soalan . Tahniah.. semoga tuan terus maju :)

    ReplyDelete
  97. Kompresor tak berhenti, kawan kata sensor suhu rosak. Tanya kedai sensor barang murah tapi kena buka dasbord. Upahnya mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah logiknya memang switch control kompressor tu gagal berfungsi. Dlm cerita aircond kereta adalah sensor suhu. duduknya di cooling coil. jadi panggilnya sensor cooling coil. Awak kena cari dulu di mana cooling coil tu sebab nak kata upahnya tu Nusin ada org kata senang, ada orang kata susah.

      Delete
  98. tq mr. SE... sangat bermanfaat.
    paling suka idea paling bernas Tuan.."hujung minggu p bengkel servis aircond buat kerja amal..."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi kalau muda2 tu ok la larat jgn buang masa lagipun kereta kan dah jadi keperluan asas. Dulu nak belajar ni kena bawak 2 kotak rokok dunhill tu

      Delete
  99. salam en. mohon bertanya, kereta grand livina isteri saya kena buka suhu paling sejuk baru rasa aircond sejuk...letak semua max..tetapi tidak lah sesejuk sediakala.. orang blakng tak rasa sejuk.. blower macam ada bunyi tersumbat.. apa masalahnya dan apa patut saya buat? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, 1 perkara, aircond tak sejuk dan 1 perkara blower tidak kuat berpusing.
      Aircond tak sejuk ni kena check gas, tengok cermin bulat kecil di dalam bonet, semasa kompressor berpusing, akan nampak cecair putih dalam bulatan tu, kalau takda atau hitam, ada kebocoran dan kekurangan gas.
      Blower kena check fius dan kapasitor atau mudah yer suruh kedai pasang yang baru, kalau laju anginnya, ganti je blower baru.

      Delete
  100. Aslm,sy nk minta pandangan abg la, kete iswara 1.5 kipas aircond owner lame buat direct, tapi ade bunyi berdesing ni yg x syok la dgr,bunyi die ikut rpm, makin tinggi makin kuat la berdesing die, aircond mmg xde masalah, bearing comp ade tuka, same je result die, tapi bile cabut suis kat luar tu senyap je, so nk suspect cond atau comp ea? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam

      sy tak buat direct sbb memang dia laju pelan ikut RPM sentiasa. Ok bila dah on tu bunyi berdesing ni cerita lain. berdesing ni dari kipas samada piuh kipas tu da lembik atau tak rata pusingannya.
      Tu le pandai sgt buat direct dah susah nak tengok haha. Sy rasa kipas. cuba la cabut kipas tu test di luar dulu sblm pasang.

      Boleh juga rujuk ni kalau motor kipas nak tanda2 rosak

      https://senangeja.blogspot.my/2017/03/tanda-tanda-motor-kipas-radiator-myvi.html

      Delete
  101. salam en.
    saya ad sebuah kancil 850 ,untuk mkluman en aircond kancil saya cuma boleh guna masa hujan jer. Macamana nak bagi sejuk aircond kancil nie ya terutamanya pada waktu matahari tegak kat ats kepala(12tgh-3ptg) masa nie bila saya pasang aircond rasa macam lagi elok buka tingkap kerana aircond tak rasa ape2 padahal dah pasang maximun, kadang2 ada bau hangit macam plastic terbakar.

    2-Adakah tahap sejuk aircond bergantung kepada CC kereta.sebab saya perasaan bila aircond di pasang pada masa yang sama kereta kancil xberapa pick up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Awak servis berkala ke aircond kereta. Cuba servis dan ganti expansion valve dan filter drier. harga sy tak pasti sebab sy bukan mekanik yang sah. kedai pun takda. Expansion Valve tu namayer valve sbb dia lebih kurang ada spring dan pancitan. Benda ni kadang2 dah keras tak boleh berfungsi lebih. kerja ringan2 bolehlah.

      2, Saya tak pulak nak kaitkan secara ilmiah cuma biasa enjin berfungsi, akan ada belting yang berkaitan pada komponen enjin.
      Sy andaikan ada kereta, kompresor aircond digerakkan oleh belting berbeza, ada kereta pakai 1 belting je untuk alternator dan kompressor.
      Logiknya jika anda laraskan aircond semakin sejuk, komponen aircond pon kuat kerja, kipas pun kerap pusing, blower pun pusing aje. Jadi semua kerja ni perlu makan dan senang cerita petrol pakai lebih. Secara tak langsung prestasi kereta akan menurun. Lain la aircond pakai tenaga solar.

      CC kereta ni berkaitan dengan minyak dan smooth enjin serta operasi tambahan lain mcm aircond. CC kecil, enjin berdengung dan bergegar dan sesuai namaya kecil, pakai palam pencucuh pun 3 dah cukup, dia boleh buat kerja2 ringan dan sederhana sahaja. Biasa piston cc kecil pun ada 3 je banding 1300cc ke atas ada 4 dan kereta beso2 ada 6 piston. Hah gitu la

      Delete
  102. hello boss saya pengguna wira..bila on aircond sejuk..tapi bila pandu aircond sudah tidak sejuk..boss bantu saya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah check sensor suhu pada cooling coil? kondensor tu terjejas dgn haba enjin ke jika tiada span penghalang suhu(span biasa org letak nak elak suhu panas dari enjin)
      Yg paling basic adalah kipas aircond ada masalah, ia guna alat sensor suhu cooling coil tu

      Delete
  103. Assalammualaikum..kereta myvi saya bila buka aircond bau bangkai cicak. Kalau servis di tempat encik berapa cost ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. blower dah kotor sgt tu tambahan pula kalau awak buka sumber angin dari luar, dia open kadang2 daun kering pun masuk. Tu la nasihat saya kan seperti kita membela anak kucing kecil.

      Masa on kereta tu jgn on terus aircond. bunyi enjin ni automatik akan halau binatang dan anak kucing ni jauhi kereta. gerak pelan2 sampai rasa jarak selamat, jalan dahulu buka tingkap keluarkan udara di dalam kereta, jauh sikit baru on aircond. kalau terus buka aircond serta merta mak cicak pun tak sempat lari.

      Sy tiada kedai, belaja2 sahaja. boleh puan survey cari di shah alam ramai kedai melayu terror buat aircond

      Delete

PELAWAT